Mersin’in Anamur ilçesinde balık tutmaya gittikten sonra kendisinden haber alınamayan yaşlı adamın cesedi, denizde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Anamur İskelesi’nde balık tutmaya giden Arif Candan (73) eşi Hanife Candan’ı arayarak acıktığını ve kendisine yemek getirmesini istedi. Candan, eşinin torunuyla getirdiği yemeği yedi. Yemekten sonra eşi ve torunu Arif Candan’a “Haydi eve gidelim” demeleri üzerine Candan,“Siz gidin ben biraz daha balık tutacağım” diyerek iskelede kaldı.

Saatler geçmesine rağmen eşine ulaşamayan Hanife Candan, sahile gelince eşinin balık tutuğu yerde suyun yüzeyinde duran cansız bedenini fark etti. Hanife Candan, bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Arif Candan vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı. 112 sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Candan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Yapılan incelemenin ardından Arif Candan’ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Yaşlı adamın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.
Kaynak: iha