Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dün bir kişinin öldüğü, bir kişinin de kaybolduğu bölgede bugün denize giren 2 kadın daha boğulma tehlikesi geçirdi.
Kdz. Ereğli ilçesi Göktepe Mahallesi Mervealtı mevkisindeki halk plajında dün denize giren 14 yaşındaki Serhat Uludağ’ın çırpındığını gören Şevket Yalçın (52), çocuğu kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybetmişti. Denizde kaybolan 14 yaşındaki çocuk ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Dün iki kişinin boğulduğu plajda bugün de dev dalgalara rağmen vatandaşlar denize girmeye devam ederken, 2 kişi daha boğulma tehlikesi geçirdi. Arzu Acar (22) boğulma tehlikesi geçirince akrabası olan Zekiye Örnek (29) de onu kurtarmak için denize atladı. Ancak Zekiye Örnek de dev dalgaların arasında kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı cankurtaran ekipleri önce Zekiye Örnek’i, ardından da Arzu Acar’ı sudan çıkardı. Zekiye Örnek ambulansla sevk edildiği Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlatırken, özel bir hastaneye kaldırılan Arzu Acar’ın ise yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Genç kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da boğulma olaylarının yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunurken, halen kayıp olan 14 yaşındaki Serhat Uludağ’ın bulunması için ekipleri koordine etmeye çalıştı.
Kdz. Ereğli Belediyesi plaj görevlileri hoparlörlerden sürekli anonslar yaparak denizin dalgalı ve tehlikeli olması nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarırken, tüm uyarılar ve boğulma olaylarına karşın halen denize girenlerin olduğu görüldü.
Kaynak: iha