Konya’da, trafik kazasına karışarak kaçan alkollü sürücü ve arkadaşları yakalanınca siyasilerin isimlerini kullanarak polisten kurtulmak istedi.
Olay, merkez Selçuklu İlçesi Yazır mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail K.(34), Mehmet A.(35) ve Cihad K. (24) bir otelin camına çarpıp kaçtı. İhbar üzerine polis ekipleri aracın peşine düştü. Polisin "dur" ihtarına uymayan 42 TB 459 plakalı otomobil Konya Otogarı yönüne kaçmaya başladı. Polis ile kaçan şahıslar arasında süren kovalamaca sırasında otomobilin lastiği janttan çıkarak yol kenarına uçtu. Buna rağmen durmayan şahıslar daha fazla ilerleyemeden polis ekipleri tarafından yakalandı. Alkollü sürücü ve arkadaşları arasında ilginç diyalog yaşandı. Şahıslar aracı kimin kullandığı yönünde polise bilgi vermek istemedi. Sürücü olduğu düşünülen İsmail K. cep telefonu ile Konyalı siyasilerle görüştüğünü iddia ederek serbest bırakılmalarını ve haklarında işlem yapılmamasını istedi. Kendilerini yakalayan polisleri ‘Paralelci’ olmakla itham eden şahıs, bir milletvekili ile telefonla konuştuğunu ileri sürerek, “Milletvekili bana, polis arkadaşlarla görüş Konya’ya nereden gelmişler, nereden atanmışlar, Paralel mi değil mi diye sor dedi. Polislere rica et ve şimdi sen oradan bir taksiye bin git” dediğini savundu.
Cep telefonunun kamerası ile yaptığı konuşmayı kaydederek görevli polisleri baskı altına almaya çalışan alkollü şahıs ve arkadaşları, gözaltına alınarak alkol muayenesi için önce hastaneye ardından polis merkezine götürüldü.
Kaynak: iha