Zonguldak’ta yaklaşık altı metre yüksekliğindeki ağaçta mahsur kalan kediler için kurtarma operasyonu düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle Ahmet Recep Bey Sokak üzerinde akşam saatlerinde işten dönen Fatma Altay, ağaçta mahsur kalan kedileri kurtarmak istedi. Kedilerden birini kendi imkanları ile sıkıştığı yerden kurtaran Altay, diğer kediye ise ulaşamayınca durumu Zonguldak Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerine haber verdi.
Mahalleye gelen itfaiye ekipleri önce merdivenle ağaca çıkıp yüksekteki kediyi kurtarmak istedi. Ancak kediye ulaşamayan ekipler bu kez testere ile ağacın dalını kesmek istedi. Testere ile dalı bir süre kesmeye çalışan ekipler başarılı olamayınca bu kez dala halat bağladı. İtfaiye erleri halat yardımı ile dalı eğdi. Kedi ise sıkıştığı yerden kurtularak uzaklaştı.
Kedilerin kurtarılması için seferber olan Fatma Altay ise, “Kedileri ağaçta görünce telefon etmişler. Sabahtan bu yana kediler buradaymış. Ben de işten geldim. Kendim mücadele etmeye çalıştım. Kedilerden birini kurtarmaya çalıştım. Diğerini kurtaramadım. Kilimli Belediyesi kendilerinin ilgili olmadığını söyleyince Zonguldak’ı aradık. Sabah 10’dan beri kediler oradaymış. O zaman olsaydı hayvanlar daha iyi kurtulurdu. Kedi iyice ağacın arasına yapışmıştı” diye konuştu.
İtfaiye ekipleri ise zarar gören diğer kediyi sepete koyarak belediyenin veteriner hekimine götürdü. Kedinin, veteriner hekim tarafından yapılacak olan muayenesinin ardından bakımevine götürüleceği öğrenildi.
Kaynak: iha