Van’dan İstanbul’a giderken Samsun’da 20 kilo 606 gram eroinle yakalanıp tutuklanan 1’i bayan 2 sanığın mahkeme tarafından 2 yıldır tutuklu bulundukları için tahliyelerine karar verildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıl önce Van’dan İstanbul’a giden Teyfik A.(47) idaresindeki 34 AB 7383 plakalı otomobilde narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi üzerine yapılan aramada zula içinde 20 kilo 606 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili araç sürücüsü Teyfik A. ile yanında bulunan Gülhan A. (33) adlı bayan gözaltına alındı. İki zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Teyfik A. ve Gülhan A. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip araçtaki eroininden haberlerinin olmadığını savunan Teyfik A. ve Gülhan A.’nın yargılanmalarına bugün devam edildi. Mahkeme heyeti, her iki sanığın CMK’nin 102. maddesi gereği 2 yıldır tutuklu bulunduklarından her iki sanığın da yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: iha