Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi, Sualtı Fotoğrafçısı Ateş Evirgen’in "Türkiye Sualtı Dünyası" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının 35 yıllık sualtı arşivinden 120 fotoğraf sergileniyor.

Fotoğraf sanatçısı Ateş Evirgen’in 35 yıl boyunca Türkiye’nin dört bir tarafında yaptığı dalışlarda çektiği karelerinden oluşan ‘Türkiye Sualtı Dünyası’ adlı fotoğraf sergisi Kaleiçi Yat Limanı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi’nde ziyarete açıldı. Açılışa her yaştan çok sayıda davetli katıldı.

Bilimsel bir arşiv değerinde

Türkiye denizlerinde çekilen 120 fotoğrafın yer aldığı sergide 150’yi aşkın deniz türünün tanımlandığını söyleyen Sualtı Fotoğrafçısı Ateş Evirgen, “Denizlerimizdeki ekosistem değişimlerine objektifimle tanıklık ettim. Marmara Denizi’nde bundan iki yıl önce fotoğraflarını çektiğim mercanlar bugün yok oldu. Bu nedenle çekilen her fotoğraf bilimsel bir arşiv değeri taşıyor. Deniz Biyolojisi Müzesi’nde bu serginin açılmasından ve Antalyalılarla buluşmasından dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

İpuçları verdi

Sergi açılışı sonrasında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde "Ateş Evirgen ile Sualtı Fotoğrafçılığı" söyleşisi gerçekleştirildi. Evirgen, Sualtı Fotoğrafçılığı ile ilgili birçok teknik detayın yanı sıra amatör fotoğrafçılar için basit ipuçları da verdi. Evirgen, söyleşi sonrasında katılımcıların sorularını cevaplayarak etkinlik için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kaynak: iha