Muratpaşa Belediyesi, falez halk plajlarının yapımı ve yenilenmesi sırasında hukuksuz bir eylemin söz konusu olmadığını bildirdi.

Muratpaşa Belediyesi, falez halk plajlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın 2 yıllık mücadelesi sonucunda Antalyalıları, Muratpaşalıları falezlerden Akdeniz’le buluşturulduğu ‘Mavi Bayrak’lı falez halk plajlarına yönelik haberler nedeniyle açıklamayı yapma zorunluluğun doğduğu ifade edildi.

Falez halk plajlarının 29 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçim sürecinde Başkan Uysal’ın verdiği sözler arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, “Göreve gelir gelmez ele alınan bu çalışmayı hayata geçirebilmek için 2 yıl mücadele edildi. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nu ikna edebilmek için büyük uğraş verildi. Bunun sonuncunda ilgili Komisyondan alınan izin ve onaylar doğrultusunda ‘Birinci Derece Doğal SİT Alanı’ statüsüne sahip falez kıyı bandında halk plajları yapıldı. Falez kıyı oluşumuna en ufak bir zarar vermeyen çalışmalar sonrasında, komşularımız, o eski iptidai koşulları ortadan kaldırarak, Akdeniz’le buluştu. Ondan sonra sıra Başkanımız Sayın Uysal’ın sürdürülebilir çevre yönetim planını hayata geçirmeye gelmişti. Sayın Uysal’ın ifade ettiği gibi ‘Kamudur’ diye en küçük bir geçiştirmeye izin vermeden, halk plajlarında Muratpaşa Belediyesi bizzat hizmet vermeye başladı. Plajlar, daha ilk yılında müdavimlerini yarattı. Güneşin sıcak yüzünü gösterdiği Antalya sabahlarında daha önce Lara sahiline taşınan komşularımız artık falezlerden, üstelik hiçbir ücret ödemeden, Akdeniz’le buluşmanın keyfini yaşadı” denildi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Antalya’mızın başka bölgelerinde plajlara ilişkin birçok konu belirsizliğini korurken, Muratpaşa’da yıllardır devam eden plaj özleminin dindirilmesi, aslında biraz da sevinerek görüyoruz ki, uzun yıllardır işgalci konumunda ruhsatsız plaj işletenleri, bazı çıkar çevrelerini rahatsız etmiştir. Bu falez kıyı bandında izinli ve doğal dokuyu koruyan ‘halk plajlarını halka kapama’ lobisinin faaliyete geçtiğinin kanıtıdır. Muratpaşa Belediyesi’nin falez halk plajlarının yapımı ve yenilenmesi sırasında hukuksuz bir eylemi söz konusu değildir. Yapılan işin doğruluğunun kanıtı da bugün Başkanımız Ümit Uysal’ın teslim aldığı Mavi Bayraklardır. Belediyemizce baştan sonra düzenlenerek Antalya’ya yeni bir yaşam alanı olarak kazandırılan Erdal İnönü Kent Parkı’nda olduğu gibi park ve halk plajlarını sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaları, komşularımızdan aldığımız destekle tüm hızıyla devam edecektir.”
Kaynak: iha