Antalya’da Mavi Bayrak Eğitim Seminer’i başladı. 130 turizm tesisi ile belediyelerin çevre temsilcilerinin katıldığı seminer geçmiş dönemlere göre daha fazla ilgi gördü.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından verilen seminer Kundu bölgesinde bir otelde gerçekleşti. Seminerde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Uzmanı Dr. Müge Şanal ’’Türkiye’nin turizm markasının dünya standartlarındaki yerini korumak için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine planlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de düzenli koordinasyon halinde yürütüyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığına da bütçemizden fon aktarıyoruz” dedi.

Tesislerin özellikle yapılanmasında ek ünitelerin eklenmesinin hem çevreye hem de tesisi hayata gçiren kuruma zarar verdiğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇET- İzin ve Denetim Dairesi Başkanı İbrahim Özdemir ise, “Bu nedenle bakanlığımızın denetimlerinde tesis sahipleri önemli cezalar sonucunda maddi zararlara uğramaktadır. Bu nedenle ÇET raporlarının önemsenmesi ve konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Ülkemizde turizmin gelişmesi için ve ülkemiz insanlarının sağlığına önem vermemiz bakımından ÇET raporlarını dikkate almamız gerekmektedir” diye konuştu.

TÜRÇEV Genel Müdürü Murat Yiğitol da Mavi Bayrak Programı’nın tarihçesinden bahsetti. Ayrıca Mavi Bayrak Programı’nın Ulusal ve Uluslar arası alandaki yerine ve önemine değindi.

Konuşmaların ardından Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Şubesi yetkilileri deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi, TÜRÇEV yetkilileri ise Mavi Bayrak temsilcisi görev ve sorumluluklarının neler olduğu, iletişim ve koordinasyon alanında neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.

7 Nisan’da da devam edecek seminerde, yapılacak yazılı sınavın ardından eğitimin genel bir özeti yapılarak katılımcılara plaket ve sertifikaları verilecek.
Kaynak: iha