Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) tarafından Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) ‘Osmanlı Mutfağından Bugüne Türk Mutfağı ve Sofra Adabı’ konulu panel düzenlendi.

MAD ve Manavgat MYO işbirliği ile gerçekleştirilen panele Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Trendy Hotels Eğitim-Kalite ve Yiyecek-İçecek kalite koordinatörü Hamza Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu konuşmacı olarak katıldı. MYO Mehmet Akın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde geçmişten günümüze çekilen zorlukları ve hayatın içinden yapmış olduğu gözlemleri, deneyimleri öğrencilere aktaran TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Biz Türk olduğumuz için öncelikle Türk mutfağı ve Yöresel yemeklerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Öğrencilerin hedeflerinin büyük olması gerektiğini belirten Açıköz, öğrencilerle Osmanlı Mutfağından bugüne Türk Mutfağının yanı sıra Kariyer planlaması, Aldıkları eğitim, Hedefleri ve Vizyonları hakkında konuştu.

Sofra Adabı, Geleneklerimiz ve Göreneklerimiz konusunda sunum yapan Hamza Yalçın da, “Türk milleti olarak Aile geleneğimizi, Kültürümüzü, Mutfak kültürümüzü korumamız gerekiyor. Uluslar arası otellerde hizmet veriyoruz dünya mutfaklarını da öğreneceğiz ama her şeyden önce kendi mutfağımıza sahip çıkacağız. Kendi kültürüne sahip çıkmayan bir toplum gerilemeye mahkûmdur. Bizim hedefimiz Türk mutfağı ve Yöresel yemeklerimizi öne çıkarmak bununla birlikte mutfak kültürümüzü geliştirmek, Öğrencilerimizi de bu doğrultuda yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ise Panelin öğrenciler üzerinde çok olumlu bir etken oluşturduğunu söyledi.
Kaynak: iha