Döşemealtı Muhtarlar Derneği Yönetimi, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Belediye Başkanı Turgay Genç’i ziyaret etti.
Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Mümin İnce ve Yönetimini ağırlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı’nın muhtarlarının ’19 Ekim Muhtarlar Gününü’ kutlayıp görevlerinde başarılar diledi.
Yerel yönetimlerin gözü kulağı Muhtarlar
Osmanlı’dan günümüze kadar devam eden muhtarlık kurumunun önemine değinen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Muhtarlarımız 187 Yıldır hem Osmanlı hem de Cumhuriyet Döneminde hizmet veren, devletin ve yerel yönetimlerin gözü kulağı, vatandaşlarımızın da yardımcısı olmuşlardır. Böylesine kutsal bir görevi layıkıyla yerine getiren muhtarlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Muhtarları bilgilendirdi
Başkan Genç, Döşemealtı Muhtarlar Derneği Yönetimine, ilçe genelinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Genç, “Otogarın Döşemealtı’na taşınması için sizlerin de bildiği gibi 100 dönümlük alanı Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Bu bölgemizin gelişimi için büyük bir özveriydi. Öte yandan Antalya’nın ilk Oto Galericiler Sitesi’ni de yine Döşemealtı’na kazandırıyoruz. En büyük eksiklerimizden birisi olan tam teşekküllü hastane ile ilgili de kamu-özel sektör işbirliğiyle ihale aşamasına getirdik. Antalya’nın ilk Ekolojik kreşinin inşaatına başladık ve kısa süre sonra açılışını yapacağız. Başta kent meydanı olmak üzere, mahalle meydanları ve çok amaçlı kapalı pazaryerleri yaptık. 2.5 Yıl da 365 kilometre yeni yol açtık, kendi parke tesisimizi kurduk. Bütün bunlar Döşemealtı’nın geleceğine dair yapılan çalışmalardır.”
Belediyenin çalışmalarından halkımız da bizde memnunuz
Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan muhtarlık vazifesini icra etmekten dolayı gurur duyduklarını söyleyen Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Mümin İnce, “Muhtarlık gibi önemli bir görevi eksiksiz ve tam olarak yerine getirmek biz muhtarların en önemli vazifesi. Belediyenin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Özellikle, otogarın Döşemealtı’na gelecek olması, hastanenin yapılacak olması bölgemiz ve vatandaşlarımız için son derece sevindirici. Mahallelerimize yapılan çok amaçlı pazaryerleri ise çok doğru bir karar” diye konuştu.
Kaynak: iha