Türkiye Kadınlar Futbol 1’nci liginin ilk yarısını maç fazlasıyla 19 puanla lider tamamlayan 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor Kadın futbol takımı hafta sonu deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Lige verilen arada oynadığı erteleme maçında Karadeniz Ereğli Belediyespor takımını 3-2 mağlup etmeyi başaran kadın futbolcular ikinci yarının ilk maçında zorlu İstanbul deplasmanın da Beşiktaş ile karşılaşacak.

Aysun Aliyeva Samsum İlkadım Kadın futbol takımına kiralandı

Sezon başında transfer edilen Azerbaycan milli takımını futbolcusu Aysun Aliyeva sezonun ilk devresi sona erdikten sonra lig arasında Samsun İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı spor Kadın futbol takımına sezon sonuna kadar liralık olarak gönderildi. Sportif Direktör Hüseyin Türk, Azerbaycan milli takım oyuncusu olan ve sportmenliği ve centilmenliği ile dikkatleri üzerine çeken Aysun Aliyeva’nın sezon sonuna kadar kiralık olarak Samsun’a gönderildiğini söyleyerek, "Aysun’dan boşalan yere yine en az Aysun kadar iyi bir yabancı futbolcu transferi yapacağız. Tüm anlaşmalar sağlandı. Bir kaç güne kadar yine ülkesinde milli olan kadın futbolcu Antalya’ya gelerek imza atacak" dedi.

Sezon sonuna kadar kiralık olarak gönderilen Aysun Aliyeva Sarıyer Kireçburnu maçında sakatlanan rakip takım oyuncusu Nijeryalı Ijeoma Queenth Daniels’i sırtına alarak saha kenarına taşımıştı. Bu davranışıyla fair playın en iyi örneğini sergileyen genç futbolcu taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.
Kaynak: iha