Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3 falez halk plajına verilen Mavi Bayrakları teslim aldı.

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) işbirliğinde Dünya Çevre Günün’nü Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de düzenlenen törenle kutladı. Kutlamalarda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanı sıra TURÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar programında yer alan okullardan çok sayıda öğrenci de yer aldı.

Eko-insan

Başkan Uysal, Muratpaşa’da sürdürülebilir çevre konusunda hayata geçirdikleri çalışmalarla ego-insandan eko-insana geçmeye çalıştıklarını söyledi. Ego-insanın sadece kendini düşünürken eko-insanın doğal ve yapay çevresine duyarlı bir birey olduğunun altını çizen Başkan Uysal, ambalaj atıklarını yerinde ayrıştırılmasına dayanan Çevreci Komşu Kart’ın bu geçişin en önemli çalışmalarından biri olduğunu dile getirdi.

Mavi bayrak dalgalanacak

Adalya Vakfı Engelsiz Kafe Ritim Grubu’nun teneke, plastik gibi atıklardan yapılan müzik eşyalarıyla verdiği mini konserle devam eden kutlamalarda falez kıyı bandında hizmete açılan Muratpaşa Belediyesi Halk Plajlarında verilen Mavi Bayraklar da teslim alındı.

Başkan Uysal, tertemiz denizi, çevreye duyarlı tesisleri ve ziyaretçilerinin rahatı için sundukları hizmetle İnciraltı, Engelsiz Kafe ve Yeşilbahçe halk plajlarında dalgalanacak Mavi Bayrakları TURÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy’dan aldı. Kutlamalarda ayrıca Muratpaşa’da, Mavi Bayrak’la ödüllendirilen plaj ve otel işletmelerine de bayrakları teslim edildi.

Atıklardan defile

Kutlamalar gazete kağıdı, plastik tabak, pet şişeler, naylon poşetlerden yapılmış kıyafetlerden kreasyona sahih defileyle sona erdi.
Kaynak: iha