Antalya Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince emniyet, asayiş ve trafik tertip ve tedbirlerini aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Antalya’nın turizm kenti olması nedeniyle bayram süresince yoğunluğun yaşanacağı belirtildi.

Ramazan Bayramında 4 bin 750 polis görev yapacak

Antalyalı vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, polisin 24 saat görev başında olacağı belirtilen Açıklamada, “bayram süresince, vatandaşlarımızın karşılaşacakları her türlü asayiş, güvenlik, terör ve trafik olaylarıyla/sorunlarıyla ilgili olarak ihbar, şikâyet ve yardım taleplerini 155 Polis İmdat telefonuna yapabileceklerdir. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için, 24-27 Haziran 2017 tarihleri arasında il geneli polis sorumluluk bölgesinde genel güvenlik, asayiş ve trafik güvenliğinin temini amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce toplam 4 bin 750 personelin görev alacağı bir dizi güvenlik ve trafik tedbirleri planlanmış ve uygulamaya konulmuştur.”

Açıklama şöyle devam etti:

“başta tüm alışveriş merkezleri, pazar yerleri, piknik alanları, mezarlıklar, camiler, plajlar, çarşılar olmak üzere halkımızın yoğun olarak bulunacakları bölgelerde, kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçlara maruz kalmalarının önüne geçilmesi ve trafik kazalarına meydan verilmemesi amacıyla, şehirlerarası otobüs terminali, metro istasyonları, hava ve deniz limanları ile şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarında oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak mevcut sivil ve resmi motorize ekipler ile yaya devriye görevlilerimizin sayıları arttırdı. Aranan kişilerin yakalanması ve vatandaşların huzur ve sükununu bozacak davranışların men edilmesi için, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde yoğun kontrol ve denetlemeler planlanmış ve uygulanmaya başlandı. Arefe gününden itibaren bayram süresince mezarlık ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için mezarlık alanlarında yeterli sayıda resmi ve sivil personel görevlendirmesi yapıldı. Ayrıca, bayram sabahı bayram namazı sebebiyle tüm Camilerimizin çevrelerinde ek tedbirler planlandı. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda, trafik kazalarının önlenebilmesi ve vatandaşlarımızın bayram ziyaretlerini huzur içinde yapabilmeleri ve trafiğin tanzimi/denetimi için mevcut ekip sayısı iki katına çıkarıldı.”
Kaynak: iha