Yenimahalle Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla İlkadım Salonu’nda ‘Saygı’ temalı program düzenlendi.
Engelli çocuklarla engelsiz çocukların buluşturulduğu programa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahallle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz katıldı.
Sedat Taş Özel Eğitim Merkezi ile Harzemşahlar İlkokulu öğrencilerinin engelsiz arkadaşlarıyla gün boyu eğlendiği etkinlikte şiirler okundu, skeçler yapıldı, yarışmalar düzenlendi, şarkılar hep birlikte söylendi.
ASKER KINASINDA DUYGU DOLU ANLAR
Programda engelli iki genç için ise Asker Kınası yakıldı. Konuklara duygu dolu anlar yaşatan kına merasiminin ardından Ankaralı Yasin sahne aldı. Sanatçının söylediği oyun havalarıyla sahnenin tozunu attıran gençler gönüllerince eğlendi.
SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ
Yenimahalle Belediyesi olarak engellilerin hayatını kolaylaştıracak hizmetler yapmaya gayret ettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sosyal bir devlette engelli yurttaşların hakları, sağlıklı yurttaşlarla eşit olmalıdır. Göreve geldiğim günden beri bunu gerçekleştirmek için çalışıyorum. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Engelliler Birimimizle işbirliği içinde önemli hizmetler yapıyoruz. Yine engelli sporuna destek oluyoruz. Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.
Engelliler adına yapılan yatırımlardan bahseden Yaşar, engellilerin yaşama katılmaları, üretmeleri ve hayatlarını kendi kendilerine idame ettirebilmeleri için eğitim alacakları, üretim yapacakları ve sosyokültürel etkinliklerde bulunacakları “Umut Evi” projesinin de kısa süre içerisinde hayata geçeceğinin müjdesini verdi.
EL ELE VERİRSEK AŞILAMAYACAK ENGEL YOK
Engelliler Haftası etkinliklerinin bu yılki ana temasının “İnsana saygı, hayata saygı, engele ve engelliye saygı” olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz da “Engellerimiz çok, sıkıntılarımız çok ama el ele verirsek aşılamayacak engel yok. İnşallah bu güzel birliktelik birbirimizi anlamaya, engelli, engelsiz gönüllerimizi birleştirmeye, bir kılmaya vesile olur ve bu güzellik tüm Türkiye’ye yayılır” dedi.
Etkinliğin sonunda Sosyal Hizmet Uzmanı Sedat Taş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a engellilere verdiği destek ve ilçede yaptığı çalışmalar için teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: iha