Çankaya Belediyesi Heykel Atölyesi, güzel sanatlarla yeni tanışan kursiyerlerin çamurdan sanat yolculuğuna eşlik ederken bir de ressam ağırlıyor.

Daha çok yaptığı portrelerle tanınan, bugüne kadar 11 kişisel ve 52 karma sergide yer alan Ressam İzzet Gül şimdi de heykeltıraş olma yolunda ilerliyor. Çankaya Belediyesi Heykel Atölyesi’ne devam etmesinin kendisine büyük yararlar sağladığını belirten Gül, "Kullanılan aletlerin çeşitliliği, anatomi eğitiminin ayrıntısı beni çok geliştirdi. İki boyutlu resim sanatının ardından üç boyutlu heykelle uğraşmak sanat anlayışıma da yeni bir ufuk açtı" dedi. Ressam Gül de diğer kursiyerlerle birlikte yılsonu sergisine hazırlanıyor.

Hayallerindeki heykeli yapıyorlar

Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi’nde bulunan Heykel Atölyesi, kursiyerleriyle sanat yolculuğuna çıkıyor. Heykeltıraş Deniz Gül’ün eğitim verdiği atölyeye devam eden 60 öğrenci, temel sanat eğitimi kapsamında, desen dersleri, modelaj, kalıp alma teknikleri gibi dersler alıyor. Eğitimini tamamlayan kursiyerler, kil ve ahşap kullanarak hayallerindeki heykelleri yapıyor.
Kaynak: iha