Pursaklar Belediyesi’nin açmış olduğu yaz okulu yüzme kursunda 7 ila 15 yaş arasındaki çok sayıda çocuğa eğitim veriliyor.
Öğrencileri olimpik havuzda eğiten Pursaklar Belediyesi, havuzun bir tarafında erkek çocuklara, diğer tarafında ise kız çocuklara özel eğitim veriyor. Haftada üç gün yüzme kursuna katılan 70’in üzerindeki çocuk, yüzmenin keyfini çıkartıyor. Basketbol, voleybol, tekvando ve yüzme olmak üzere toplam 4 branşta faaliyet gösteren yaz okulunda çocuklar hem spor yapıyor hem de eğleniyor.
Denizi olmayan Ankara’da çocukları yüzme zevkinden mahrum bırakmak istemediklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bu sene yüzme kursu da açtık. Çocuklarımızı Keçiören’deki bir yüzme kursuna götürüyoruz. İnşallah ilçemizdeki yarı olimpik yüzme havuzumuz yapıldığında bu çalışmalarımız daha da artacaktır” dedi.
Her yıl binlerce çocuğu yaz spor okullarında eğittiklerini ifade eden Başkan Çetin, “Okullar Hayat Olsun Projesi’ni üç yıl önce uygulayan ilk belediye biz olduk. Diğer branşlarımızı okul bahçelerinde yapıyoruz ve istiyoruz ki çocuklarımız okullardan kopmasın. Burada aynı zamanda adab-ı muaşeret eğitimleri de veriyoruz” diye konuştu.
Yaz spor okuluna katılan bütün çocuklara her yıl spor malzemelerini hediye eden Pursaklar Belediyesi, bu sene de geleneği sürdürerek yaz spor okuluna katılan bütün çocuklara spor malzemesi hediye edecek.
Kaynak: iha