Adını halk dansları tarihine 46 yıldır altın harflerle yazdıran Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, 1946 yılında kurulan bilim yuvası Ankara Üniversitesinin 70. yıl etkinliklerinde sahneye çıktı.
Ankara Üniversitesinin kuruluşunun 70. yılı etkinliklerinde sahne alan Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, Renkler gösterisi ile beğenildi.
Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sibel Ayşıl Özkan, Prof. Dr. Berahittin Albayrak, Prof. Dr. Ayhan Elmalı, Prof. Dr. Bahattin Güzel, Prof. Dr. Kasım Karakütük ve Kolombiya Büyükelçiliği temsilcilerinin de izleyiciler arasında olduğu geceye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve eşi Kezban Taşdelen katıldı.
Her yaştan dansçısıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında yer alan Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonunda sahne alan Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, yurdun dört bir yanından derlediği halk danslarını sundu. Kuliste yapılan hazırlıkta 30’u aşkın kişinin hazırladığı 86 dansçıdan oluşan ekip, son olarak sahnelediği Üsküp ve Renkler potporisi ile beğenildi.
TAŞDELEN: “ONLARLA GURUR DUYUYORUM”
“Katılımları ile etkinliklerimize renk katan Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu ve Çankaya Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyen Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Ayşıl Özkan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Hoy-Tur Genel Sanat Yönetmeni Kadri Ergin’e anı plaketi takdim etti. Üniversite camiasını selamlayan Taşdelen ise, “Çok görkemli görsel şölen izledik. Böyle bir halk dansları topluluğunun bağlı bulunduğu belediyenin başkanı olarak onlarla gurur duyuyorum. Geçmişten geleceğe Hoy-Tur’un ülkemizi ve belediyemizi en iyi şekilde temsil ettiğine, etmeye devam edeceğine inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca mezun olduğum Siyasal Bilgiler Fakültesinin bağlı olduğu kendi okulum olan Ankara Üniversitesinin 70. yılını kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha