Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim-Önlisans başvurularının son gününe kadar yoğunluk yaşandı.
Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi yetkilileri, 3 bin 740 kişinin kendilerine KPSS için başvuruda bulunduklarını bildirdi. Her yaştan insanın KPSS başvurusu yapmak için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Askerliği biten ve saatlerdir KPSS kuyruğunda bekleyen Seyit Ali Ayındı (21), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda çok sayıda kişinin açığa alınmasından sonra umutlu olduğunu belirterek, “İlk başvurum olacak. 1 saattir bekliyorum. Kuzey Irak’ta görev yaptım. Buraya umutlarla geldik. İnşallah umutlarımızın karşılığını alırız” dedi.
“FETÖ’cüler gibi PKK’lılar da alınsın”
Özel bir yerde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve KPSS başvurusu için kuyrukta bekleyen Hakan Tekcan (40) da, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra onlarca kişinin açığa alındığını belirterek, “Bu kadar kişinin açığa alınmasından ziyade FETÖ’cüler eğer alınıyorsa PKK’lılar da alınsın. Bu kadar Türk milleti varken şerefsizlerle devlet uğraşmasın. Bizim amacımız ülkemize hizmet. Kaç kişi şehit oldu. Gerekirse bizde şehit olmaya hazırız. Çağırdıkları zaman göreve hazırız. Biz ne vatanımızı satarız ne de milletimizi” diye konuştu.
Tekcan, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Yapacaksanız bu PKK’lı şerefsizleri de alın içeri. Biz ölüme hazırız. Siz dik durun, biz de dik durmaya hazırız. Bundan adınız gibi emin olun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha