Çankaya Belediyesi Çankayalılara, evinde sağlık ve temizlik hizmeti veriyor. Her ay yüzlerce kişiye evde hizmet sağlayan Belediye, sene başından beri 2 bin 250 vatandaşa hizmet verdi.
Çankayalılara evinde sağlık ve temizlik hizmeti veren Çankaya Belediyesi, yılın ilk dört ayında yüzlerce vatandaşa ulaştı. Sağlık problemleri nedeniyle herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan Çankayalılara evinde sağlık hizmeti veren Çankaya Belediyesi, sene başından itibaren bin 272 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti verdi. Belediye, herhangi bir geliri olmayan sosyal güvencesi de bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde temizlik hizmeti de sağlıyor; evde temizlik hizmetinden de Ocak ayında 104, Şubat ayında 112, Mart ayında 113, Nisan ayında 129 olmak üzere toplam 458 kişi yararlandı.
HER VATANDAŞA SOSYAL DESTEK
Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne başvuran vatandaşlara, Evde Sağlık ve Evde Temizlik hizmetlerini ücretsiz sağlayan Çankaya Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayanlara verirken, evde temizlik hizmetini, temizlik elemanı çalıştıracak durumu olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan, tek başına yaşayan engelli, yaşı gereği kendi işini yapabilecek durumda olmayıp ilgilenebilecek yakını da bulunmayan vatandaşlara veriyor. Belediye’ye 0850 455 02 65 numaralı ücretsiz hat aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini alabiliyorlar.
ÜCRETSİZ NAKİL HİZMETİ
Belediye, başvuruda bulunan vatandaşlara kendi ambulansları ile nakil hizmeti de veriyor. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında 417 hastanın, evinden sağlık kuruluşuna ve tekrar evine nakli sağlandı. Evde Sağlık Hizmeti’nde hastaları evinde ziyaret eden sağlık ekipleri, yılın ilk dört ayında 103 hastanın sağlık sorunlarını dinleyerek bilgilendirme ve sağlık kuruluşuna yönlendirme konusunda da destek verdi.
Çankaya Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin 0850 455 02 65 numaralı ücretsiz hattını arayarak başvuruda bulunabiliyorlar.
Kaynak: iha