Çankaya Belediyesi, Çiğdem Mahallesi’nde hazırladığı ve büyük şair Can Yücel’in adını verdiği yeni parkının açılışı için gün sayıyor.
Yeni parklarını birbiri ardına tamamlayan Çankaya Belediyesi, açılışlara hız verdi. Belediye, Çiğdem Mahallesi’nde katılımcı belediyecilik modeliyle halkın istekleri doğrultusunda yapılan Can Yücel Parkı’nı açmaya hazırlanıyor.
Dünya klasiklerini Türkçe’ye kazandıran, Köy Enstitüleri’nin kurucusu unutulmaz Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını ilçedeki bir parkta yaşatan Çankaya, Hasan Ali Yücel’in oğlu büyük şair Can Yücel’in adını da Çiğdem Mahallesi’ndeki parkta ölümsüzleştiriyor.
Hem spor alanı hem sosyal alan
İçinde bulunan Çankaya Evi ve Oğuz Tansel Kütüphanesi ile sıradan bir park olmanın yanı sıra sosyal bir tesise dönüşen Can Yücel Parkı’nda son düzenlemeler yapılıyor. Kum serimi, bitki düzenlemesi gibi çalışmaların da bitmesiyle tamamlanacak olan parkta, çocuk oyun alanları, mini futbol sahası, zemin satrancı, tenis kortu ve voleybol sahası ve amfi tiyatro da bulunuyor.
"Büyük mutluluk duyuyoruz"
Parkın bölge halkı için önemli bir sosyalleşme alanı olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; "Anadolu halkının aydınlanması için Köy Enstitüleri’nin kurulmasına öncülük eden Hasan Ali Yücel’den sonra oğlu büyük şair Can Yücel’in adını da Çankaya’da yaşatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerinde bulundu.
Son rötuşları da bitmek üzere olan Can Yücel Parkı, Kurban Bayram’ndan sonra açılarak halkın hizmetine sunulacak.
Kaynak: iha