Mamak Belediyesi, şanlı Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde binlerce kişinin katılımıyla özel bir programa imza attı.

Dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Mamak Kaymakamlığı, Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği kortej düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’ndan başlayan yürüyüş, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde son buldu. 2 bin öğrenci, 100 öğretmen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı kortejde gökyüzü adeta kırmızı beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Müftüsü Ramazan Ilıkkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney katıldı.

Öğrenciler ve vatandaşlar yürüyüşün ardından kongre merkezinde düzenlenen Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programına katıldı. Şehitlerin dualarla anıldığı özel programda Çanakkale Destanı Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından yeniden canlandırıldı. Askerlerin cephelerde söylediği türküler hep bir ağızdan söylendi. Duygu dolu anlara sahne olan program herkesin büyük beğenisini kazandı.

Programa katılan TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Çanakkale destanı kitaplardan okuduğumuz, dedelerimizden dinlediğimiz, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı gösterdiğimiz bir destanın adıdır. Çanakkale’de yedi düvele karşılık vermiştik, bu günde Afrin’de veriyoruz” dedi.

Malazgirt’te, Viyana önlerinde, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da destan yazan bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Şuanda o ecdadın torunları Afrin’de destan yazıyor. Zaferleri sadece toprak almak olarak gören bir millet değiliz, bizler gönülleri de fetih eden bir milletiz. Gittiğimiz yerleri hiçbir zaman sömürmedik” dedi.

Her milletin tarihinde kazandığı zaferler ve savaşlar olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Dünyanın dört bir yanından birlik olarak gelen ve bu milleti yok etmek isteyen düşmanlar her türlü imkânlara sahip ordularla kapımıza dayandı. O günün zor şartlarına rağmen iman dolu yüreğiyle bu milleti koruyan ve Çanakkale’yi geçilmez yapan o ecdadın torunlarıyız. İşte bu yüzden Çanakkale Destanı diyoruz. Çanakkale’yi hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. 103 yıl önce Çanakkale’de nasıl destan yazıldıysa bugünde Afrin’de oluşturulmak istenen terör devletine karşı destan yazılıyor. Kahramanlarımız yine canları pahasına gönül coğrafyasında olan kardeşlerimizin yanında” diye konuştu.

Program sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve teşekkür belgesi verildi.
Kaynak: iha