Antalya’da düzenlenen ve yaklaşık 5 aydır yerli ve yabancı on binlerce turistin akınına uğrayan Expo 2016’da “Ankara Rüzgarı” esmeye devam ediyor.
Türkiye’de ilk kez Antalya’da gerçekleştirilen Expo’da yer alan “Ankara Bahçesi”nde açıldığı 23 Nisan 2016 tarihinden bugüne kesintisiz devam eden etkinlikler, büyük ilgi görüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 3 dönümlük alanda kurduğu “Ankara Bahçesi” hem çocukların hem de büyüklerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya”, teması “Çiçek ve Çocuk”, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek” olan Expo 2016, “Ankara Bahçesi”nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Ankapark’ın minik bir modeli de yer alıyor. Dev ekranlardan ziyaretçilere anlatılan Ankapark, büyük ilgi çekiyor.
“Ankara Bahçesi”ni ziyaret eden çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hazırlattığı sürprizi olan hediyeleriyle mutlu bir şekilde Expo’dan ayrılıyor.
Türkiye’nin tanıtımına destek olmak amacıyla kurulan Ankara Bahçesi’nde çocuklar ve büyükler “Dinozor Alanı”, “Çiçek Ritm Sahnesi”, “Çiçek ve Robot” sahneleri, “Aquatik Sahne Gösterisi”, “Kedi Ailesi”, “FamilyCoaster”, “Çim Kedi” ve “Kalpli Yol” ile unutamayacakları bir zaman geçirirken, aileleri ile birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.
Ankapark’ın küçük bir modeli olarak tasarlanan bölümde ise çocuklar “Sanal Gerçeklik Odası”, “RobotLed”, “Robotlar”, “Roller Coaster Similatörü” ve “Nuh’un Gemisi”nde hareketli oyuncaklarla eğlenceli dakikalar yaşıyor.
Expo 2016’da; Ankara Kent Orkestrası konserleriyle, FOMGET halk oyunlarıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, kukla gösterileri ve Ukrayna’dan gelen gösteri ekibiyle (tahta bacak, bando müzik, paten gösterisi, prensesler) yaklaşık 5 aydır konuklarına eğlenceli dakikalar yaşatıyor. Sanatçı Nur Yoldaş konserleriyle, “Ankara Bahçesi” etkinlik ve gösteri grupları da zaman zaman korteje katılarak, fuarın ilgi odağı olmasına katkı sağlıyor.
Kaynak: iha