Güney Kore’den Türkiye’ye gelen bir grup turist kafilesi, Amasya Valiliği’ni ziyaret etti.
Güney Koreli seyahat acentelerinin Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile geçen Ocak ayında yaptığı görüşmede Türkiye gezilerine Amasya’yı da dahil etmelerini istemelerinin ardından İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Efes, Selçuk, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya ile Zile’deki tarihi ve turistik yerleri gezen Güney Koreli 30 kişilik turist kafilesinin son durağı Amasya oldu.
Konuklarını kabul eden Vali Çomaktekin, “Türk milleti olarak bütün insanları seven bir milletiz. Bütün insanların saadetini, mutluluğunu, barışını isteyen bir milletiz. Her zaman sadece Türkiye’de değil, bütün dünya üzerinde barışın hakim olması için mücadele eden ve katkı sunan bir milletiz. Kore’de de bu amacımızı en iyi şekilde gösterdik. Türk milleti Kore’de mazlum bir millete yardım etmek ve barışa katkı sunmak üzere büyük bir fedakarlık yaparak, çok uzak bir diyara evlatlarını göndermiştir. Evlatları da en iyi şekilde Türk milletini temsil etmiş ve Kore halkı ile Türk milleti arasında sevgi, dostluk ve gönül köprüleri oluşmuştur. Kore halkı büyük bir vefa örneği göstererek Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerini sürekli geliştirmeye gayret etmiştir. Sizleri ilimizde görmekten büyük mutluluk duydum” diye konuştu.
Muharip Gaziler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Ahmet Ünverdi’nin de bulunduğu ziyarette yer alan 85 yaşındaki Kore Gazisi Bayram Çelik de geçmişte yaşanan Kore Savaşında yaşadığı anılarını anlatıp Korelileri çok sevdiğini ve kendisini de Koreli olarak gördüğünü söyledi.
Ziyarette Güney Koreli turistlere Amasya hakkında bilgiler verildi.
Kaynak: iha