Amasya Valisi Salih Işık, Körfez, Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yapılacak turizm etkinliklerine katılarak Amasya’nın tanıtımına ilişkin çalışmalarda bulunulacağını açıkladı.

Jeopolitik konumu, uluslararası konjonktür ve içinde bulunduğu koşullar nedeniyle 2016 yılında dünya turizm hareketinden hak ettiği payı alamayan Türk turizm sektörü açısından önümüzdeki dönemde Körfez ve Uzakdoğu ülkelerinin büyük önem kazandığını belirten Salih Işık, “Son bir kaç yılda ülkemiz turizminin hareketine paralel olarak yeni destinasyonlar üzerindeki konumu ile Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen konuklarımızın sayısı ilimizde de artmıştır. Bölge turizm hareketindeki payını da yükseltmiştir. Yerel aktörler arasında heyecanla karşılanan ve ziyaretçilerin de memnuniyetini sıkça dile getirdiği bu gelişmelere karşın il ve bölge değerlerimizin etkili ve etkin tanıtım süreci başlangıç aşamasındadır. Önümüzdeki dönemlerde Körfez ve Uzakdoğu ülkeleri ile Güneydoğu Asya ülkelerinde yapılacak turizm etkinliklerine katılım sağlanarak ilimiz turizminin tanıtımı gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Geçen hafta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen MATTA Turizm Fuarı’na Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İl Koordinatörü Erdin Güden ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Ergen’in de yer aldığı bir heyetin katıldığına değinen Vali Işık, “Malezya turizm acenteleri tarafından düzenlenen 7 günlük Türkiye programlarına Amasya dahil edilmiştir. İlimizin tanıtımı sonrası Türkiye’ye gelen Malezyalı turistler 7 günlük Türkiye programı kapsamında Amasya’yı gezeceklerdir” şeklinde konuştu.

Amasya’nın Türkiye Turizm Stratejisi 2023’te 15 marka kentten birisi olarak belirlendiğini anımsatan Işık, “Bölgemizde ve ilimizde geliştirilmesi gereken faaliyetlerden birisi olan turizm sektörü birçok sektörü ve iş kolunu harekete geçirerek istihdam yaratmıştır. Henüz sahip olduğu potansiyeli yeterince değerlendiremeyen ve yüksek nitelikli ürünlerin yer aldığı yeni varış noktaları ile uluslararası turizm hareketinde boy göstermeyi hak eden bölgemiz, altyapı projelerinin yanında, hedef kitleler ve pazarlara göre tasarlanmış tanıtım kampanyalarıyla il, bölge ve ülke kalkınmasında stratejik önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha