İstanbul Aksaraylılar Derneği, Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu üyeleri ile birlikte 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Aksaray’a yatırım hedefleriyle ilgili ön bilgiler edinmek adına bir dizi incelemelerde bulundu.
Aksaray’a yapılabilecek yatırımları araştırmak için Aksaray’a gelen Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er, İstanbul Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Aksaray Eski Milletvekili Ahmet Yaşar ile birlikte 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İstanbul Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Aksaray Eski Milletvekili Ahmet Yaşar, Almanya’da yaşayan Aksaraylıların Türkiye’yi daha yakından tanımak istediklerini ve bu nedenden dolayı da böyle bir program tertip ettiklerini söyledi. Almanya’da küçük hemşeri dernekleri iken birleşme kararı aldıklarını ve federasyon haline geldiklerini ifade eden Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er, "Başka bir ülkede, başka bir kültürde kendi değerlerini unutmadan varlığını sürdürebilmek çok zor. Gönlümüz hep doğduğumuz topraklarda oluyor. Almanya’ya işçi olarak giden Aksaray evlatlarının işveren konumuna gelmesi çok sevindirici bir durum. Biz orada ülkemizde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bugünde Aksaray’a ne tür yatırımlar yapabileceğimizi araştırmak için geldik. Yatırım alanlarını araştırdıktan sonra yeni yatırımlar yapacağız" dedi.
Almanya’da yaşayan Aksaraylı iş adamlarının ziyaretleri sırasında engellilere hediye edilmek üzere 4 tane akülü araç aldıklarını kaydeden El Ele Alman-Türk Engelliler Yardım Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, "Ben aslen Gaziantepliyim. Bugün akülü araçları engelli kardeşlerimize teslim etmek üzere buraya geldim. Buradan engelliler için bir müjdeyi de vermek istiyorum. 20 Mayıs’ta hem kuruluş yıldönümümüzü kutlamak hem de Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu etkinlikten elde edilen gelirlerle de en az 50 tane akülü araç alıp, ’Raporunda engelli aracı kullanabilir.’ ibaresi olan engelli kardeşlerimize hediye edeceğiz" diye konuştu.
68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ise, “Gurbetçi hemşerilerimizin ata ocağında yatırımlar düşünmesi Aksaray’ın heyecanına heyecan katıyor. İşadamlarımıza bu vatansever düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha