Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Çanakkale’de yüz binlerce Türk askerinin kurşunları göğsünü siper ettiğini hatırlatan Parsak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya var oldukça Çanakkale Deniz zaferi hep hatırlanacaktır. Yüce Türk Milleti’nin vatanı için ne yapabileceğinin en bariz örneğidir. 18 Mart 1915 yılında Türk askeri vatanını korumak uğruna göğüslerini kurşunlara karşı siper etti. Vatan, bayrak, millet uğruna canını hiçe sayarak kendisinden sayısı ve silahça fazla olan itilaf devletlerine karşı verilen mücadele bir kahramanlık destanıdır. Yüce ecdadımız vatanları uğruna ölmeyi bir şeref sayarak kıt imkanlarla mücadele etmiştir. Merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi. 18 Mart 1915 yılında bütün dünya Türk Milletinin asla esaret altına alınamayacağını, esir edilemeyeceğini bir kez daha anlamıştır. Bu kutlu mücadele bugün ülkemizi bölmeye çalışan hainlere en güzel örnek olmalıdır. Milletimiz Çanakkale’de şehit olan her bir askerini unutmamıştır. 57. Alay gönüllerimize kazınmıştır. Milletimiz Dinarlı Bombacı Mehmet Çavuş’u da asla unutmayacaktır. Milletimiz 4 yaşında köyünde bıraktığı oğlunu savaş meydanında gören babaları unutmayacaktır. Milletimiz 215 kg ağırlığındaki top mermisini sırtında taşıyan Seyit Ali Onbaşıyı unutmayacaktır. Her bir askerimizin yazdığı destanlar dedelerimizden bizlere geldi. Bizlerde bu kahramanlık destanlarını torunlarımıza gururla anlatacağız. Çanakkale’de yazılan destan, Kurtuluş Savaşı’nda yazılan destan hainlerin kulağına küpe olmalıdır. Ülkemizi bölmeye yönelik girişimlerde bulunanlara, savaş meydanlarında destan yazan dedelerin torunları olarak aynı kararlılığı göstereceğimize emin olabilirler. Dünya var oldukça bu kutlu topraklar Türk toprağı olarak kalmaya devam edecektir. Çanakkale’den dünyaya gerekli cevabı veren mübarek şehitlerimizi, gazilerimizi, dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun.”
Kaynak: iha