Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Fen Lisesi ve üstün yetenekli çocuklar için yapılan Bilim Sanat Merkezini gezdi.
İlk olarak Fen Lisesini ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, burada okulu gezerek öğrencilerle sohbet edip, okul hakkında bilgiler aldı. Daha sonra üstün zekalı çocuklar için yapılan Bilim Sanat Merkezine geçen Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Okul Müdürü İrfan Başpınar tarafından karşılandı.
Önümüzdeki Eylül ayında öğrenci alımına başlayacak olan Bilim Sanat Merkezi derslikleri ve laboratuarını gezerek okul müdüründen bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, laboratuara alınan son model teknolojik cihazların çalışma prensipleri ve uygulama alanları hakkında bilgiler aldı.
Bilim Sanat Merkezinin bu yıl öğrenci alımına başlayacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, "İnşa ettiğimiz bu okulumuzda üstün zekalı ve üstün yeteneğe sahip çocuklarımız eğitim alacak. Adıyaman ’da böyle üstün zekalı çocuklarımızın eğitim alacakları bir okul yoktu. Bu eksikliği de gidermiş olduk. Burada okuyacak öğrencilerimiz günümüzün son teknolojik ürünlerin yer aldığı tam donanımlı bir laboratuar ortamında uygulamalı bir eğitim alacak. Öğretmenlerimizin burada öğrencilerimize sadece teknolojiyi öğreten değil, aynı zamanda alınan bu teknolojik malzemeleri uygulamalı olarak kullandıran olması önem arz etmektedir. Aksi takdirde alınan bu kadar malzeme heba olmuş olacaktır. Bu okulumuzda yetişecek çocuklarımızın ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında bir çok başarılara imza atacaklarına inanıyorum" dedi.
Kaynak: iha