Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tübertüloz Uzmanı Nihat Yıldırım, havaların soğumasıyla beraber soğuk algınlığı ve grip gibi viral enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundu.
Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tübertüloz Uzmanı Nihat Yıldırım, bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin viral enfeksiyonlara yatkınlığı yüksek olduğunu belirterek bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek direnci arttırarak bu hastalıklarla baş edile bilineceğini vurguladı.
Bağışıklık sistemini yüksek tutmak için özellikle meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Uzman Doktor Nihat Yıldırım, “Kış aylarında kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalı. Gripten korunmak için selamlaşmalarda öpüşmekten ve el ele tutuşmaktan kaçınılmalıdır.
Eğer bulunulan ortamda gripli bir kişi varsa, aynı eşyaları kullanmamaya da özen gösterilmelidir. İmmun sistemimizin düzgün çalışabilmesi için dengeli beslenme ile birlikte mevsimlere uygun taze sebze ve meyve tüketilmesi de önemlidir. Portakal, greyfurt, muz, vişne, kayısı, elma, şeftali gibi meyvelerin yenilmesi ya da bu meyvelerin sularının içilmesinin nezle ve grip gibi hastalıklara karşı vücudun çok daha dirençli olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda bu tür hastalarımızın uzman bir hekime görünerek muayene olması ise daha uygun olacaktır” diye konuştu.
Kaynak: iha