Çeşitli sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetimleri tarafından Uluslar Arası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Adıyaman Şubesi’nin açılışı gerçekleşti.
Uluslar Arası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Adıyaman Şubesi’nin açılışı ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü-Türkiye Özel Sporcular İl Temsilcisi İbrahim Bağcı’nın başkanlığını yaptığı derneğin yönetim kurulu Adıyaman Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynel Abidin Şenlik, ADEKS Derneği Başkanı Fikret Kelleş, ADEKS Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Reşit Karadağ, Beyazay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ayla Pektaş, Huder Derneği Genel Sekreteri Mustafa Korunan, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve ADEKS Derneği Genel Sekreteri Mekki Tekin’den oluşuyor.
Uluslar Arası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Bağcı, yaptığı açıklamada, “Dezavantajlı guruplar sosyal hayata uyum konusunda değişik engellerle karşılaşan, toplumumuzda diğer bireylere göre hep geri planda olan veya herhangi bir sebepten dolayı toplumda eksikliği görülen bireylerdir. Bunlar gençler, engelli bireyler, yaşlılar, çocuklar, kadınlar, işsizler, şiddete uğramış insanlar, mülteciler, madde bağımlıları, yoksullar, kronik rahatsızlığı bulunan bireyler şeklinde çoğaltıp sıralaya biliriz.
Biz Uluslar Arası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Adıyaman Şubesi olarak genel amacımız dezavantajlı gruplar veya kişiler ve tüm engel grupları veya kişileri alanında yürütülen ve yürütülecek olan faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve gerçekleştirilmesini sağlamak için çalışmalar yapmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yaparak destek vermektir. Tüm dezavantajlı gruplar veya kişilerle, özel sporcular, engelli gruplar veya kişilerle ve sağlıklı gruplar veya kişilerle birlikte her branşta ve parolimpik branşlarda her türlü spor faaliyetinde bulunmak yurt içi ve yurt dışı müsabakalara katılmak eğitim seminerleri, kurslar, düzenlemek ilgili özel resmi kurum ve kuruluşlarla, STK’lar ile işbirliği yapmak, organizasyonlar düzenlemek. Bu alanda çalışmalar yapan kurum kuruluşlara destek vermektir” dedi.
Derneğimizin faaliyet alanları ile ilgili ise Başkan Bağcı, “Dezavantajlı gruplar veya kişiler ve tüm engelli gruplar veya kişiler alanın da yürütülen ve yürütülecek olan faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak için çalışmalar yapmak ve bu konuda çalışmalar yapan ulusal ve uluslararası kişi, kurum ve kuruluşlara destek vermek amacı ile faaliyet yapar. Dezavantajlı gruplar veya kişiler ve tüm engelli gruplar veya kişiler alanında her türlü ve her yaşın dahil olabileceği spor faaliyetlerinin yapılacağı spor kulübü kurmak, ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinde bulunmak, liglere katılmak. Dezavantajlı guruplara sosyal, kültürel, sportif, sanatsal faaliyetler ve etkinlikler yapmak, bu etkinliklere dahi olabilecekleri imkanlar sunmaktır. Şu anda ülke genelindeki şubelerimizde, Doğu illerinde olaylar ortasında kalan minik kalplere Batıdaki kardeşlerinden mektup, kitap ve hediye göndererek kardeşlik köprüsü oluşturmak için Konuşan Kalpler Projemiz devam etmektedir. Sivil Toplum Kurumlarını temsil etmek veya üyesi olmak, bir sosyal sorumluluktur ve gönüllülük esasına dayanır. Sosyal sorumluluk, tüm bireylerin ve yönetimlerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için, kendi çalışanları ve onların aileleri, yerel halk ve bütün toplumla birlikte sürdürülebilir bir dünya için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek verme sorumluluğudur. Bizimle beraber bu sorumluluğu paylaşan ve bu gönül yolunda beraber hareket etmek için bizimle olan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha