Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan Romatoloji uzmanı Dr. Orhan Zengin göreve başladı.

Adıyaman’da uzun zamandır olmayan Romataloji uzmanının atanması büyük bir eksikliği gidermiş oldu. Romatizmal hastalıkları bulunan vatandaşlar artık tedavi için başka illere gitmek zorunda kalmayacak.

Romataloji uzmanı Dr. Orhan Zengin, Romatizmal hastalıkların kesin nedenin bilinmediğini ancak kalıtsal ve çevresel etkiler sonucu bünyeden kaynaklandığını belirterek, bu hastalığın bulaşıcı ve mikrobik olmadığını kaydetti.

Zengin, Romatizmal hastalıklar erken tanı konulduğu takdirde çoğunlukla vücutta şekil bozukluğuna yol açmadan tedavi edilebildiğini söyledi.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, “Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak her geçen gün yeniliklere imza atmaya devam ediyoruz. Verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini ve standardını yükseltmeye yönelik önlemler ve tedbirler almaya çalışıyoruz. Bu bağlamda hastanedeki hekim kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyoruz.Özellikle ülkemizde sayıları az olan yan dal branşlarının hastanemizde olması halkımız ve bölgemiz için büyük bir kazançtır. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi artık sevk eden değil, sevk alan bir bölge hastanesi konumundadır” dedi.
Kaynak: iha