Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Belediye Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla başlattığı temizlik faaliyetlerine, mahallelerde ki çöp konteynırlarını yıkayarak devam ediyor.
Çöp konteynırlarının sık sık yıkanarak dezenfekte edilmesine ve çevreyi rahatsız etmemesine özen gösteren Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, günde 120 çöp konteynırının yıkamasını gerçekleştiriyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçede yaşayan vatandaşların sağlıklı ve huzur dolu bir kış geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalarda bölgede bulunan 2 bin çöp konteynırının ayda bir sıra gelecek şekilde yıkanarak, dezenfekte edildiğini belirtti.
Çalışmaların özel bir ekip tarafından çöp konteynerlerinin yıkanmasına sonbahar dönemi boyunca devam edileceğini ifade eden Özdemir, “Özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerinin çevreye saçtığı kötü kokulardan halkımızın rahatsız olmaması amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, bölgemizdeki 9 mahallede bulunan çöp konteynerlerine ayda bir sıra gelecek şekilde yıkıyoruz ve ilaçlıyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz ve sunulan hizmetlerde verimi arttırmak amacıyla mahalle muhtarlarımızla sürekli istişareli bir biçimde çalışıyoruz. Temiz toplum, temiz Gölbaşı sloganıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında çöplerin zamanında toplanmasına, eskiyen ve yıpranan konteynırların yenileriyle değiştirilmesine ve dezenfekte edilmesine özen gösteriyoruz. Çöp konteynırlarını yıkayarak ve dezenfekte ederek hem sağlıklı bir çevre için katkıda bulunuyor hem de karasinek ve sivrisineğin çoğalmasını da önlemiş oluyoruz.
Hizmetleri korumak, yapmaktan daha önemli. Bu yüzden bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızdan konteynırları iyi kullanmalarını, çöpleri poşetlere koyarak konteynırlara atmalarını ve içerisine yakıcı ve yanıcı madde atmamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha