AK Parti Adıyaman İl Başkanlığının Mart Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısında, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumun önemine vurgu yapıldı.

Divan Başkanlığını Nihat Karaaslan’ın yaptığı Mart Ayı İl Danışma Meclisine AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti MYK Üyesi Nihal Yıldız, teşkilat başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal yaptığı konuşmada, CHP’nin yalanlar üzerine siyaset yaptığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

Ömer Ünal konuşmasında, “ Yurdumuzun dört bir tarafı şehit kanlarıyla sulanmıştır. En son 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Haçlı zihniyeti bu milleti bölmek ve vatansız bırakmak istemişler. Son 14-15 yıldır bu zihniyet bizleri bölmek için her türlü zihniyeti ortaya koyuyor. PKK/KCK, FETÖ/PDY, DHKP-Ç gibi taşeron örgütler üst akıl tarafından kullanılarak bu milleti bölmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Allah’ın izni ile bu bayrak inmeyecek, Ezan susmayacaktır. Bizim sadece bu millete değil tüm İslam ümmetine karşı sorumluluğumuz vardır. Tüm İslam Coğrafyasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir güven bir hayranlık vardır. Müslümanlar için lider ülkü Türkiye, lider ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler millet iradesi dışında hiçbir iradeyi kabul etmeden bu günlere geldik. İnşallah 16 Nisan Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli dönüm noktasıdır. Biz milletin dışında hiçbir vesayetin olmasını istemiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde millet iradesi var” diye konuştu.

İl Başkanı Abdurrahman Dimez ise konuşmasında, “Çanakkale Zaferinin 102. yılını kutluyorum. Canını ve bu ülke toprakları için feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bu gün bu Hilal ve karşısında birleşmiş Haç tekrar bizleri o günlere götürdü. Çıkan olaylara en güzel cevabı, haçlı zihniyetine en güzel cevabı en yüksek sesle halkımız 16 Nisan’da haykıracaktır. 90 yıllık parlamenter sistemin yerine gelecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’yi içinde bulundurduğu daha ileriye taşıyacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine götürecektir. 15 Temmuz’da koalisyon hükümeti ve istikrarsız bir hükümet olsaydı bugün burada olmayacaktık. Müslümanların umudu olamayacaktık. Tüm Müslüman coğrafyası bizden beklenti içerisindeler. Bu beklentileri boşa çıkarmamak için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, mevcut sistemde ülkenin ilerlemesinin son noktasına gelindiğini belirterek, “Türkiye her gün birazda daha ileriye gidiyor. Mevcut sistemde ilerlemenin son noktasına gelindi. Yeni bir aşama için bir kademe atlamamız gerekiyor, bir basamak çıkmamız gerekiyor. İşte bunun içinde Cumhurbaşkanlık Sistemini getireceğiz. Demokraside bir kademe yukarı çıkalım, ülkenin ilerlemesinde yeni bir sayfa açalım diyoruz. Birileri buna karşı çıkıyor. Buna karşı çıkanlar İstanbul’da ki boğaz köprüsüne karşı çıktılar, otoyollara, tünellere karşı çıktılar. Bunlar karşı çıksa da 16 Nisan’da inşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemini getireceğiz” dedi.

Türk Milletinin her zaman kendi iradesine sahip çıktığını belirten Milletvekili İbrahim Halil Fırat, “Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da işgalcilere karşı milletimiz canını hiçe sayarak topun tüfeğin önüne çıktı. Bu millet her zaman kendi iradesine sahip çıkmıştır. Avrupa’da gelse, diğerleri de gelse yine kendi iradesine sahip çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye için 16 Nisan’da ki referandumda ‘evet’ diyecektir. Partimizin tüm teşkilatı bunun için gece gündüz demeden çalışacaktır. Adıyaman’da partimiz girdiği her seçimde oyunu yükseltmiştir. Kadınlarımız, gençlerimiz kapı kapı dolaşarak bu başarıyı elde etmiştir. Ana kademelerimiz ile teşkilat mensuplarımız 16 Nisan tarihinde de aynı başarıyı elde edecektir. Türkiye’nin yükselişine karşı çıkanlar 16 Nisan’da ki referandumda da ‘hayır’ diyecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkemiz şaha kalkacaktır. Ülkemiz daha güçlü olacaktır. Bunun için ‘evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Salih Fırat ise paralel yapılanmaya dikkat çekerek, “Biz vesayet kurumlarını bir bir bertaraf ettik. Ama gelin görün ki bizim yanımızda görünüp de perde arkasında hain planlar kuran paralel bir ihanet çetesinin oluştuğunu göremedik. Bu hain çeteyi nasıl oldu da göremedik? İnşallah bu paraleller yanımızda yer almaz ve yeni paralellere yol açmayız. 16 Nisan’da inşallah Türkiye yeni bir hükümet sistemi yönetilecek” dedi.

AK Parti MYK Üyesi Nihal Yıldız ise konuşmasında, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek, yeni sistemin önemine işaret etti.
Kaynak: iha