Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) işbirliğinde ‘Engeli Olan Bireylerin Eğitim Yoluyla Topluma Entegrasyonu’ konulu farkındalık semineri düzenlendi.
Petrol-İş Sendikası konferans salonunda düzenlenen seminere üniversite öğrencileri ve vatandaşlarn katıldı. Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı seminerde, Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın, AKİD Başkanı Birsen Günay, AK parti Adıyaman İl başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bülent Buğday, seminerde konuşma yaptı.
Açılış konuşmasını yapan AKİD Başkanı Birsen Günay, her insanın birer engelli adayı olduğunu ve engelli bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini belirterek, “Bireylerin etkileşim ve davranışları toplum için önem arz eden bir konudur. Adıyaman Üniversitesi ile bu projeyi birlikte yürütüyoruz. Projeye emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ise, projenin amacı, paydaşları ve önemine ilişkin açıklamada bulunarak, “Projemiz Avrupa Birliği Erasmus Plus Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında İspanyolca, İtalyanca, İngilizce, Yunanca, Letonca, Lehçe, Türkçe dillerinde hazırlandı. İspanya, İtalya, Malta, Yunanistan, Letonya, Polonya ülkeleri paydaşlarımızdır. Engellilerle etkileşimde görgü kuralları modülü üzerine seminer verilecek. Projemizin amacı, farklı engellik özelliğine sahip bireylere yönelik özel eğitimlerde kullanılmak üzere modüller oluşturmaktır” şeklinde konuştu.
Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, insanları farklılıkları ile kabul etmek gerektiğini dile getirerek, “Bu projeye başladığımda sosyal sorumluluk diye başladım ama artık bu benim için göreve dönüştü. Toplumumuz açısından, insanlık açısından ne kadar önemli görev olduğunu anladım. Ama artık bende kendimi engelliler listesinde görüyorum. İnsanlar başkalarına yardımcı olayım derken bazen kendilerine farkında olmadan yardımcı olabiliyorlar. İnsan olarak bakıp çalışırsak, kendimize hizmet etmiş oluruz. Her birimiz farklıyız. İnsanları farklı olarak kabul etmek lazım. İnsanların farklılıklarına bakmadan, insanca muamele etmek konusunda kendimizi yönlendirmeliyiz” dedi.
AK parti Adıyaman İl başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bülent Buğday, engellilere yönelik farkındalık oluşturmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, engelliler ile daha çok çalışma yapılmasını gerektiğini kaydetti.
Kaynak: iha