2015 yılı Ekim ayında kalabalık bir davetli topluluğu ile temeli atılan Adıyaman Hükümet Konağı ile İl Özel İdare Hizmet Binası inşaat çalışmaları hız kesmeden ilerliyor.
Yüklenici firma tarafından gece gündüz sürdürülen Hükümet Konağı inşaatı zemin kat kalıbının bitirilmesi ile devam ediyor.
Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat ve Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile birlikte kentte dağınık halde bulunan kurumları tek çatı altında toplayarak bir kompleks olacak yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat çalışmalarının son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili yüklenici firma temsilcisinden bilgi aldı.
Yeni Hükümet Konağının toplam 55 bin metre kare alana sahip olacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Son teknolojik alt yapıya sahip olarak inşa edilmekte olan yeni hükümet konağımızda vatandaşlarımızın rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 5 bloktan oluşacaktır. Proje, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde tasarlanmış olup, bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, kapalı oto park alanı, tören alanı ve yemekhane bulunduracaktır. Doğalgaz ısıtma sistemi ile uyumlu olacak Hükümet Konağımız tamamlandığında farklı yerlerde hizmet veren kurumlarımız tek çatı altına alınarak vatandaşlarımıza günümüz şartlarına uygun modern kamu hizmeti sunulacaktır. Bu önemli yatırımın ilimize kazandırılmasında çok ciddi emek ve katkıları olan sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdaresi Hizmet Binalarının inşaat çalışmalarının her geçen gün ilerlediğini kaydeden TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Hükümet Konağımızın temeli kısa bir süre önce atılmış olmasına rağmen inşaatın hızla ilerliyor olması bizleri sevindirmektedir. İnşallah bu binamız tamamlandığında farklı yerlerdeki kurumları tek çatı altında toplayacaktır. Milletvekilleri olarak tüm çalışmalarımızı vatandaşımızın daha modern bir ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla yerine getiriyoruz. Adıyaman’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu önemli eserin Adıyamanlı vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha