Adana Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü anısına düzenlenen bisiklet turunun da destekçisi oldu. Şehitler için 1102 kilometre pedal çevirecek Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü’nün 7 sporcusu, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’ndan alkışlarla uğurlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü anısına düzenlenen bisiklet turunun ana sponsoru oldu. Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Başkanı İzzet Altınsoy ile birlikte 7 bisikletçi, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı önünden uğurlandı. Hızlısoy, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı formaları giyen Adanalı bisikletçileri alkışlarla yolcu etti.

Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Başkanı İzzet Altınsoy, 1102 kilometrelik turu etaplar halinde 8-9 gün içinde tamamlamayı planladıklarını belirterek, “Türklerin yenilmezliğini, Mehmetçik’in azmini ve iradesini gösteren şanlı Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için canını vererek şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmetli anıyoruz. Kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranlarımızla yad ediyoruz. Bu organizasyonda bizleri destekleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha