Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. Doğum Yılı kutlamaları kapsamında geleneksel hale getirilen Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Şenliği 32’nci kez gençleri tiyatroyla buluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde organize ettiği Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası 32. Tiyatro Şenliği’nin açılışında Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri “Neler Oluyor Hayatta” adlı oyunu sahneledi.

Hem güldürdüler hem düşündürdüler

Adana Büyükşehir Belediyesi Liselerarası 32. Tiyatro Şenliği’ne bu yıl 18 lise, 19 oyunla katılım sağladı. 3 Haziran’a kadar sürecek şenliğin açılışı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Şenliğin ilk gününde Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri, İsmet Eroğlu’nun yönettiği “Neler Oluyor Hayatta” adlı oyunla hem güldürdü, hem de düşündürdü. İki perdelik komedide hiç umulmadık anlarda, rastgele bir yerde, beklenmedik olaylarla karşılaşan insanların hikayelerini eğlenceli bir dille anlatan liseli tiyatrocular, salonu dolduran seyircilerden alkış aldı.

Başkan Sözlü’ye teşekkür

Oyunun sonunda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Konservatuar ve Tiyatro Şube Müdürü Muzaffer Aktaş, Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi Müdürü Şeyh Kasım Garip’e plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. Aktaş, liseli tiyatroculara da katılım belgelerini vererek, kutladı. Tiyatro sanatının kişinin kendini ifade etmeyi öğrenmesinde, iletişim becerisini geliştirmesinde çok önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere şenlikte emeği geçen kurumların yöneticilerine, okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.
Kaynak: iha