Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 54. Hükümet Başbakanı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ne yaptıysa ’Allah rızası’ için yaptığını ifade etti.
Çalışkan, Erbakan’ın vefatının 5. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Millet olarak Erbakan Hocamızı anmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Hayatı boyunca bütün insanlığın saadet bulması için mücadele etmiştir. Kendisi için insanın ıslahı ne kadar önemli bir görev ise yeryüzünün imar edilip yaşanılır hale getirilmesi de o kadar mübarek bir vazife olmuştur. Bunun için manevi kalkınma hamleleri ile sanayileşme ve üretim hamlelerini her zaman birlikte yürütmüştür. Erbakan Hocamız “İslam Birliği” demiş ve D- 8’i kurmuştur. İslam alemine hem de Türkiye’ye perspektif kazandırmıştır" dedi.
Erbakan’ın Türkiye’ de ilk kez yerli motoru imal eden, Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üreten, Türkiye’nin uçak sanayini ayağa kaldırmak için olağanüstü bir çaba gösteren lider olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Çalışkan şunları kaydetti:
"Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kurduğu Anadolu Aslanları İş adamları Derneğimizin Adanamızda temsilcisi olmak, bizim için ayrıca önem arz etmektedir. Ne yaptıysa Allah rızası için yapan Hocamız, geldi tebliğ etti, mücadele etti, inşa etti ve aramızdan ayrıldı. Erbakan Hocamız İslam’a hizmet etti, yılmadan, yorulmadan, bu zor yolda yürüdü. İslam’ın sesini çok uzaklara duyurdu. Müslümanlara davet ve cihat şuurunu anlattı. Derin bir ilme sahipti. Türkiye’nin çehresini değiştiren, tarihin akışına yön veren bir liderdi. Kudüs Davasına sahip çıkan insanlardan biriydi. Büyük katliamlar altındaki Kıbrıs’a, Barış Harekatı kararı vererek Kıbrıs’ı kurtaran bir devlet adamıydı. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın mekanı cennet olsun, Rabbim bizlere Erbakan Hocamızın gittiği, yaşadığı ve yaşattığı İslam davasından ayrılmamayı, davası yolunda samimi bir Müslüman olmayı nasip etsin.”
Kaynak: iha