Adana Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği üyelerine ilkbahar morali aşıladı. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve gençler, aileleriyle birlikte Yumurtalık’ta deniz manzaralı balık keyfi, Ceyhan’da lunapark neşesi yaşadı.

Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut’un koordine ettiği gezide 60 bedensel ve zihinsel engelli çocuk ve genç, aileleriyle birlikte Yumurtalık’ta deniz ve güneşin tadını çıkardı. Yumurtalık’ta deniz manzaralı restoranda balık ziyafeti çeken, deniz havası alan engelli bireyler, tarihi yerleri ziyaret etti. Daha sonra Ceyhan’daki lunaparka geçen Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği kafilesi, neşe dolu saatler yaşadı. Lunaparktaki atlı karıncaya ve trene binen, çarpışan arabalarda ve salıncaklarda büyük heyecan yaşayan engelliler, moral depoladı.

Dernek Başkanı Hacer Bulut, Yumurtalık ve Ceyhan gezisinin gerçekleşmesinde kendilerine büyük destek sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür edip, “Engelli çocuklarımız için uzun yıllar hafızalarından silinmeyecek çok anlamlı bir gezi oldu. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan Başkanımız Hüseyin Sözlü ve belediye çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha