Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar konseri düzenledi. 75. Yıl Sanat Galerisi Dinletileri kapsamında gerçekleştirilen konserde, Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları, birbirinden eşsiz şarkılarla duygu dolu anlar yaşattı.
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konserine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı İlçe Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin ile Adana’nın sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmeden önce severek dinlediği Çanakkale İçinde Vurdular Beni, Burası Huştur Yolu Yokuştur, Havada Bulut Yok, İzmir’in Kavakları, Sigaramın Dumanı eserleri başta olmak üzere sevilen şarkıları ve türküleri seslendirdi. Konsere katılan davetliler, konservatuvar sanatçılarına eşlik ederken, duygu yoğunluğu yaşayıp, gözyaşlarını tutamadı.
“Adana, Atatürk’e milli mücadelenin şevkini, inancını, cesaretini verdi”
Konserin sonunda Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarına çiçekler vererek teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını ve O’nun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağına olan inancını vurguladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesinden 8 ay önce Adana’ya geldiğini ve Çukurova insanından milli mücadele şevkini aldığını anımsatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Atatürk, 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık mücadelesini başlatırken, O’na ilk ses veren yerlerin başında Adana gelmiştir. Adana, Atatürk’e milli mücadelenin şevkini, inancını, cesaretini vermiştir. Adanalılar olarak ne kadar öğünsek azdır” dedi.
“Evlatlarımız cumhuriyet mirasını yüceltecek”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varoluşu sürdürmenin yolunun Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalmaktan geçtiğinin altını çizen Başkan Sözlü, “Kıydığım her nikahta, hayatını birleştiren çiftlere ‘Ne mutlu Türk’üm diyen evlatlar yetiştirin’ diyorum. İnşallah evlatlarımız Atatürk’ün bize miras bıraktığı değerler bütünü içinde cumhuriyet mirasını sahiplenecekler, yüceltecekler ve ülkemizi hak ettiği noktaya getireceklerdir. Çünkü Türkiye, Ortadoğu’daki etnik bataklık içinde çatışanlardan aynı bir noktaya geldiyse, bu cumhuriyetin eseridir” diye konuştu.
Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri rahmetle anıp, sınır ötesinde ve terörle mücadelede kahramanca mücadele veren askerlerimize muvaffakiyetler diledi.
Kaynak: iha