Adana’da 2007 yılında kurulan Sihirbaz Fizikçiler Grubu (SİFİGU) Çerkes Kültür Derneği’nde fizik kurallarını öğrencilere eğlenceli yöntemlerle anlatıyor.
Adana merkezli olarak faaliyet gösteren SİFİGU fizik kuralları basit ama eğlenceli yöntemlerle anlatıyor. Adana Çerkes Kültür Derneği üyeleriyle bir araya gelen SİFİGU’nun bugüne kadar 200 binden fazla çocuk, genç ve yetişkine ulaştığı bildirildi. Adana Çerkes Kültür Derneği Başkanı İsmail Güneş, SİFİGU’yu konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Ses, ışık, renkler, elektron, mekanik ve elektrik enerjisi hakkında öğrencilere görseller ve gösteriler ile bilgilerin verileceği etkinliğimizin hem çocuklar, hem gençler ve hemde diğer üyelerimiz için eğlendirici ve bilgilendirici olduğuna inanıyoruz. Dernek faaliyetlerimiz kapsamında daha fazla ve farklı etkinlikler düzenlemek amacındayız. Bu kapsamda Sigufu etkinliğinin özellikle genç ve çocukların hayata bakış açılarını, bilime bakış açılarını değiştirmek ve özellikle fizik dersleri başta olmak üzere bazı sayısal derslere karşı olan ön yargılarını kırmak için büyük fayda sağladığına inanıyoruz” dedi.
Gece boyunca çocuklar kadar büyüklerinde yoğun ilgi gösterdiği deneyler yapıldı. Etkinlik sonunda Adana Çerkes Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı İsmail Güneş ve Çukurova Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Metin Özdemir SİFİGU Grubuna plaket sunarak teşekkür etti.
Kaynak: iha