Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karaka’nın sorusuna verdiğine cevapla Adana-Mersin arası tren sefer sayısının iki katına çıkarılacağını bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın ısrarla takip ettiği Adana-Mersin arasındaki yolcu tren sayısının iki katına çıkarılacağı bildirildi.

Karakaya meclis gündemine taşımıştı

Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin tren hattında mevcut sefer sayısının yolcu yoğunluğunu karşılayamadığı, ‘Hızlı Tren Projesi’nde ise somut bir ilerlemenin olmadığı yönündeki şikayetleri TBMM gündemine taşımış, bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle soru önergesi vermişti. Karakaya; söz konusu önergede “Akdeniz’in iki büyük şehrini birbirine bağlayan bu güzergâhta mevcut tren seferlerinin artırılması ve hızlı tren çalışmalarının ivedilikle başlatılması gerekmektedir.” demişti.

Bakan Arslan’dan yazılı cevap geldi

Bakan Ahmet Arslan, Karakaya’ya cevap gönderdi.

Arslan, şu bilgiyi verdi:

“Adana-Mersin hızlı tren hattı yapımına 27.01.2015 tarihinde başlanılmış olup, yüzde 45 fiziki ilerleme sağlanmıştır. Projenin alt yapısı ve üst yapısının tamamlanarak 2018’de bitirilmesi planlanmaktadır. Adana-Mersin hattında yolcu memnuniyetinin artırılması için klimalı yeni DMU setleri ile günlük 52 sefer yapılmaktadır. Adana-Mersin arası çalışmalar tamamlanınca, sefer sayısı iki katına çıkarılacaktır.”

“Memniyetle karşılıyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, yaptığı değerlendirmede, “İki il arasındaki bölge; tarım, sanayi, turizm sektörleriyle ilgili yapılaşma ve şehirleşme baskısı altında. Yani, Adana-Mersin giderek birbirine yaklaşan iki büyük kentimiz. Dolayısıyla, bu hat üzerinde her geçen gün yolcu sayısı artmaktadır. Tren sefer sayısının iki katına çıkartılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın bir an önce bu sorunlardan kurtulması için, hat üzerindeki çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını bekliyoruz.” dedi.
Kaynak: iha