DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi
| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin | ÜYE GİRİŞ | Reklamveren Girişi | Sitede 152 kişi var..| 04/02/2012 7:01:15


Alo Kiyi Emniyet
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR
DENİZHABER ANKET
ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BUAY BUYIL


NEMRUT LİMANINA YATIRIM SAĞANAĞI

Nemrut Limanı

Geçen yıl 3 bin 545 geminin yanaştığı Nemrut Koyu ve Aliağa, Alsancak limanının alternatifi oldu. Beş dev rotayı Nemrut’a çevirdi, firmalar yatırımda vites büyütüyor.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 10 Haziran 2010 Perşembe 01:28

Nemrut Limanı

Nemrut limanına yatırım sağanağı     
 
Geçen yıl 3 bin 545 geminin yanaştığı Nemrut Koyu ve Aliağa, Alsancak limanının alternatifi oldu. Beş dev rotayı Nemrut’a çevirdi, firmalar yatırımda vites büyütüyor.

İZMİR Limanı’nda özelleştirme tartışmaları sürüp, 300 milyon dolarlık devlet yatırımı beklenirken, Nemrut Koyu ve Aliağa, dünya devlerinin rotasını bu bölgeye çevirmesiyle konteyner limancılığında da iddialı olmaya başladı. Bölgede Nemport Limanı ve Ege Gübre’nin iskelesi konteyner gemilerine hizmet verirken, İzmir Demir Çelik Limanı, Petkim Limanı, Batıçim’in Batılimanı da konteyner gemilerine yönelik yatırımı gündeme aldı.

Nemrut Koyu ve Aliağa’daki 11 iskeleye geçen yıl yanaşan 3 bin 545 gemi, toplam 31 milyon 909 bin dökme ve genel kargo yükü elleçlenmesini sağladı. Konteyner limancılığında Aliağa bölgesinin rolünün artacağını gören yatırımcılar da daha önce İzmir Limanı’na çalışan 5 uluslararası dev şirketi bölgeye çekmeyi başardı. Bir süre önce hizmete açılan Nemport ve Ege Gübre’nin iskelesi konteyner gemilerine hizmet verirken, Turkon, Maersk, Borchard, Hamburg Süd, CMA-CGM, Contaz Containerships ve MSC gemileri rotalarını Nemrut Koyu’na yönlendirdi.

NELER YAPILIYOR

? Nemrut Koyu’nda konteyner elleçlemesini ilk olarak Akdeniz Kimya’nın kurduğu Nemport Limanı gerçekleştirdi.
? Ege Gübre’nin iskelesi resmi açılışı olmamasına rağmen konteyner gemilerine hizmet vermeyi sürdürüyor.
?  Batıçim’e ait Batıliman, konteyner gemilerine hizmet verecek şekilde genişletme çalışmaları yapıyor.
?  Petkim Limanı konteyner terminali oluşturmak üzere uluslararası danışmanlık firması Hamburg Port Consulting firmasına fizibilite çalışması yaptırdı.
?  İzmir Demir Çelik, rıhtımın boyunu 62.5, enini de 10 metre arttırarak yıllık elleçleme kapasitesini 5 milyon tona çıkarmak amacıyla 5 milyon dolara yakın yatırım yaptı.

İŞTAH KABARTTI

Nemport ve Ege Gübre’nin sağladığı başarı, bölgede liman işleten diğer firmalara da öncülük etti. Petkim, Batılimanı ve İzmir Demir Çelik Limanı konteyner gemilerine hizmet vermeye yönelik çalışmalara başladı. Başlangıçta bölgedeki fabrikalar için inşa edilen iskeleler, üçüncü şahıslara da hizmee başlayıp, Aliağa’yı Ege’nin önemli liman merkezlerinden biri haline getirdi. Aliağa‘da Habaş, İDÇ, Batıçim, Ege Çelik, Ege Gübre, Petrol Ofisi, Petkim, Total, Egegaz ve Tüpraş’a ait toplam 11 iskele İzmir Limanı’ndaki sıkışıklığa alternatif olma umudunu büyüttü.

 

 

Hürriyet

Bu Haber 3070 kez okundu.
Etiketler: Nemrut Limanı,

Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook'ta Paylaş


YORUMLAR     (Toplam 1 yorum var.)

özelleştirme

limanın milyar dolarlık özelleştirmesini engelleyenler şimdi kına yaksın,

devletin en karlı özelleştirmelerinden biri olacaktı izmir limanı.
Özellikle cruise - yolcu gemisi rafiğine ağırlık vereceklerdi

devletin siyasete karışmış yapısında bunların hiçbiri yıllarca yapılamadı, yapılamayacak da.

atı alan üsküdarı geçiyor gene

özelleştirmeye karşı olanlar kasıla kasıla dolaşadursun, özel sektör yatırımını nemruta aktarmaya başladı bile.

mk p 11-06-2010 10:43:42

Yorum Ekle

LİMANLAR Kategorisinden Diğer Başlıklar:



BOĞAZ TRAFİĞİ
İSTANBUL ÇANAKKALE
ISTANBUL Deniz Eleman

ETİKET DENİZİ
Çeşme Limanı, marina, yat, Nehir Gemisi, Vera, İntihar, Papua Yeni Gine, Feribot, facia, Güney Rusya, Buz, Beşparmak gemisi, KKTC, Chongqing Steel, Çelik retimi, Şehir Hatları, Barış Manço, VERA, Crew List, Personel Listesi, DTO, toplantı, şubat ayı, , abhazya, gürcistan, osman hasretler, ceylan,

"Aztec Maiden" yüzdürüldü...

Domnica Cemortan, "Kaptan ilk terketmedi"

Demir Yerinde Tehlike Böyle Önlendi

Costa Concordia'dan Helikopter Görüntüleri

Türk Yolcu kaza anını anlattı

TK Bremen Gemisi Sökülmeye Başlandı

Lodos Bodrum ve Marmaris'i Dağıttı

Feribot Aliağa'da Böyle Karaya Çıktı

Rena'nın kırıldı ikiye bölündü iddiası

Marmara'da Facianın Eşiğinden Dönüldü


KONUK YAZAR

Kpt. Baran Altuncu

Yabancı Bayrakta Çalışanlar için SGK

Günümüz koşullarında yabancı bayrakta çalışacaklar için sigorta ile ilgili faydalı bilgiler...

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com