DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi
| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin | ÜYE GİRİŞ | Reklamveren Girişi | Sitede 214 kişi var..| 08/02/2012 20:17:25


Alo Kiyi Emniyet
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR
DENİZHABER ANKET
ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BUAY BUYIL


BALTIK DENİZİNDE 51 GEMİ MAHSUR KALDI

Baltık Denizi,Mahsur,Gemi

BALTIK Denizi'nde 51 yolcu ve yük gemisi kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı. Uyarılara rağmen, baltık denizini aşmaya çalışan 50 gemi, buz engeline takıldı.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 09 Mart 2010 Salı 01:26

Baltık Denizi,Mahsur,Gemi

Baltık denizinde 51 gemi mahsur kaldı

BALTIK Denizi'nde 51 yolcu ve yük gemisi kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı. Danimarka ve İsveç’li yetkililerin uyarılarına rağmen, baltık denizini aşmaya çalışan 51 gemi, buz engeline takıldı.

Gemileri ve içindeki yolçuları kurtarmak iki ülke buz kıran gemileri devreye soktu. Danimarka ve İsveç Deniz Yolları İşletmeleri yetkilileri, gemi kaptanlarını ve şirketlerini sorumsuz olmakla suçladı.

İsveç Deniz İşletmelerine ait kurtarma ekibi başkanı Johny Lindvall tamamıyle donan Baltık denizinde gemilerin seyir halinde olmasının yolcuların ve mürettebatın can güvenliğini tehlikeye atma anlamına geldiğini belirterek “Gemi kaptanları uyarılarımıza kulak asmayarak yolcuların ve mürettebatın hayatını tehlikeye attılar. İlk buz kıran kurtarma gemisini yardıma gönderdiğimizde 51 gemi denizin ortasında buzların arasında sıkışıp kalmıştı. Yeni bir Titanic yada Estonya faciası yaşayabilirdik. 1994 Yılında batan Estonya gemisinde 852 kişinin hayatını yitirdiğini unutmayalım. Büyük gemi şirketleri uyarıları dikkate almadan sorumsuzca davranıyor” dedi. Yolcu gemilerinin buzlara çarpma konusunda yük gemilerinden daha dayanıksız olduğunu hatırlatan yetkililer, uyarıların dikkate alınmaması konusunda her an büyük bir facianın yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler. Baltık denizinde donan gemiler, Danimarka ve İsveç’e ait, buz kıran gemilerinin yardımı ile kurtarılmaya başlandı.
 

Hürriyet Avrupa

Bu Haber 2081 kez okundu.
Etiketler: Baltık Denizi, Mahsur, Gemi,

Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook'ta Paylaş


YORUMLAR     (Toplam 1 yorum var.)

Bu sekilde sorumsuzca davranan kişilere ceza vermekten baska sansı kalmıyor yetkililerin o da ne derece caydırıcı olur allah bilir..

09-03-2010 12:00:26

Yorum Ekle

GÜNCEL Kategorisinden Diğer Başlıklar:


PORT EXPANSION SUMMIT

BOĞAZ TRAFİĞİ
İSTANBUL ÇANAKKALE
ISTANBUL Deniz Eleman

ETİKET DENİZİ
Feribot, Liman, Bodrum, Mengiyay, Yangın, Orkan Denizcilik, Sahte İçki, Domnica Cemortan, Francesco Schettino, Costa Concordia, Schettino, ceza, costa concordia, Struma, Mavi Alay, Gençliğe Hitabe, Yıldırım, Dünya Denizcilik Zirvesi, Financial Times, Girne, Yat, Liman, Antarktika, Dünyanın yapı taşı,

Yunan Feribotu Bodrum'a böyle sığındı

Tersanedeki Yangın Amatör Kamerada

"Aztec Maiden" yüzdürüldü...

Domnica Cemortan, "Kaptan ilk terketmedi"

Demir Yerinde Tehlike Böyle Önlendi

Costa Concordia'dan Helikopter Görüntüleri

Türk Yolcu kaza anını anlattı

TK Bremen Gemisi Sökülmeye Başlandı

Lodos Bodrum ve Marmaris'i Dağıttı

Feribot Aliağa'da Böyle Karaya Çıktı


KONUK YAZAR

Kpt. Baran Altuncu

Yabancı Bayrakta Çalışanlar için SGK

Günümüz koşullarında yabancı bayrakta çalışacaklar için sigorta ile ilgili faydalı bilgiler...

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com