DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi
| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin | ÜYE GİRİŞ | Reklamveren Girişi | Sitede 167 kişi var..| 07/02/2012 7:53:16


Alo Kiyi Emniyet
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR
DENİZHABER ANKET
ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BUAY BUYIL


KAMBOÇYA BANDRALI GEMİ BOĞAZDA SÜRÜKLENDİ

Çanakkale boğazı, gemi, Apdoul Rahman- B, VTS

Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada dümen arızası rapor eden Kamboçya bayraklı ‘Apdoul Rahman- B’ isimli gemi, yaklaşık 4 dakika boğazda sürüklendi.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 10 Şubat 2010 Çarsamba 08:26

Çanakkale boğazı, gemi, Apdoul Rahman- B, VTS

Dümen arızası yapan Kamboçya bandralı gemi boğaza sürüklendi

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada dümen arızası rapor eden Kamboçya bayraklı ‘Apdoul Rahman- B’ isimli gemi, yaklaşık 4 dakika boğazda sürüklendi.

Olay, bugün saat 19.30 sıralarında, Gelibolu önlerinde meydana geldi. Marmara Adası'ndan mermer yükü aldıktan sonra Suriye'nin Tarsus Limanı'na hareket eden 6 bin 900 grostonluk, 107.8 metre uzunluğundaki Kamboçya bayraklı ‘Apdoul Rahman- B’ isimli yük gemisi, gelibolu önlerinde dümen arızası nedeniyle kontrolden çıktı. Yaklaşık 4 dakika seferasyon hattı içerisinde sürüklenen gemi heyacan yarattı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) arızalı geminin trafik hattı içinde herhangi bir arızaya sebep olmaması için bölgeden geçiş yapan gemileri telsizle uyardı. Arızalı geminin sürüklenmesini ve olası bir kazaya yol açmasını engellemek için Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait ‘Söndüren 6’ isimli romorkör bölgeye sevkedildi. Kamboçya bandıralı gemi kaptanı, saat 20.00 sıralarında VTS'ye arızasını giderdiğini bildirdi.

Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne ait romorkör, Kamboçya bayraklı gemiye güvenli demir atma bölgesine gidene kadar boğaz geçişi esnasında refakat etmeye başladı. Kamboçya bayraklı geminin yaklaşık iki saat sonra güvenli demir atma bölgesine varacağı bildirildi.

 

Doğan ZELOVA/Milliyet

Bu Haber 2128 kez okundu.
Etiketler: Çanakkale boğazı, gemi, Apdoul Rahman- B, VTS,

Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook'ta Paylaş


YORUMLAR     Henüz yorum girilmemiş. İlk yorumu siz yapın: Yorum Ekle
Yorum Ekle

KAZALAR Kategorisinden Diğer Başlıklar:



BOĞAZ TRAFİĞİ
İSTANBUL ÇANAKKALE
ISTANBUL Deniz Eleman

ETİKET DENİZİ
Vera, Batık, Yat, İhracat, Yat üretimi, yatçılık sektörü, Aquila, Mewis Duct, Jiangsu Hantong Ship, Delphin, Captain Ivan Vikulov, Yangın, Mengiyay, Tersane, Yangın, Yaralı, Vera, Mürettebat, Kayıp, , Kayak, Aspen, Colorado, Baltık Kuru Yük, Endeks, MOL, İstanbul, Acente,

Yunan Feribotu Bodrum'a böyle sığındı

Tersanedeki Yangın Amatör Kamerada

"Aztec Maiden" yüzdürüldü...

Domnica Cemortan, "Kaptan ilk terketmedi"

Demir Yerinde Tehlike Böyle Önlendi

Costa Concordia'dan Helikopter Görüntüleri

Türk Yolcu kaza anını anlattı

TK Bremen Gemisi Sökülmeye Başlandı

Lodos Bodrum ve Marmaris'i Dağıttı

Feribot Aliağa'da Böyle Karaya Çıktı


KONUK YAZAR

Kpt. Baran Altuncu

Yabancı Bayrakta Çalışanlar için SGK

Günümüz koşullarında yabancı bayrakta çalışacaklar için sigorta ile ilgili faydalı bilgiler...

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com