Kamuda Standart İşlem Süresi|DenizHaber™ 09 Şubat 2010 Salı 01:09

EROL ALTUNOĞLU

Birden Fazla Maaşın Vergilendirilmesi

ÜNAL BENLİALPER

Mitolojik Anafor

ALİ CAN

Bir Eskişehir Seyahati ve TÜLOMSAŞ

KEMAL MURAT GÜLER

Korsanlığa Karşı Koruma Kalkanı

DR. JALE NUR ECE

Sanayi Dalgıçlığı

SÜLEYMAN SAVAŞ

Yılgınlık, Çaresizlik...

DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi

 
|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin|Editör&Yazar Girişi| English| Kayıtsız > Sitede 151 Kişi Var 10-03-2010
ANASAYFA YAZARLAR GÜNCEL DENİZTV PİYASALAR ÖZEL HABER KAZALAR IMO-AB MAGAZİN G.İNŞA KÜLTÜR LİMANLAR LOJİSTİK BALIKÇILIK ÜLKESEL
sondakika Bayan Denizciler Satrançta da Usta Çıktı Yard. Doç. Dr. Nurser Gökdemir IŞIK’ın Kitabı SIAG ThyssenKrupp MS’in tersanesini devraldı Yard. Doç. Dr. Soner Esmer'in Kitabı Kenya bandıralı gemi kaçırıldı DEFAV Geleneksel Kokteyli Yapıldı Tercih Nedenleri Masaya Yatırılacak Beykoz Denizciler Derneği Genel Kurulu Yapıldı Memur Referandumda "Grev Hakkına" Bakacak Çalınan Cesedi 3 Ay Sonra Bulundu Hollanda'da Yaşlılara Ötenazi Tartışması M/V Skar Gemisi Böyle Söküldü Yolcu gemisi Marmaris’e yanaşamadı Baltık denizinde 51 gemi mahsur kaldı Gemi satın almanın tam zamanı

Denizcilik Haber Siteleri
Lojiport
Perşembe Rotası
ViraHaber
KaptanHaber
Deniz TV
Gurur Madalyası
Aktüel Deniz
Marine Winds
Deniz Gazetesi

Turkish Maritime News

AlestaVira


Kamuda Standart İşlem Süresi


Kamu hizmetlerinde “belge ve standart” dönemi başladı.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 09 Şubat 2010 Salı 01:09

Kamuda Standart İşlem Süresi

Kamu kuruluşları, hangi hizmeti hangi süre içinde ve hangi belgelerle gerçekleştireceklerine ilişkin olarak vatandaşa taahhüt niteliğinde “hizmet standartları” yayımlıyor.

Bakanlar Kurulunca 31 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” uyarınca, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerini “hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde” gerçekleştirmeleri için hizmet standartları hazırlamaları, bunları vatandaşların kolayca görebileceği panolarda, internet sayfalarında ve e-devlet kapısında duyurmaları öngörülmüştü.

Yönetmelikte, vatandaşın başvurduğu hizmetin, standartlarda belirtilen süre içinde sonuçlandırılacağı, sonucun olumsuz olması durumunda ilgiliye gerekçesinin bildirileceği, varsa itiraz mercii ve süresinin de gösterileceği hükme bağlanmıştı.

Düzenlemede, bölgeler, il ve ilçeler itibariyle farklı uygulamalara son verilmesi için, kamu kuruluşlarına hangi hizmette, hangi belgelerin istendiğinin de standartlarda yer alması talimatı verilmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarına da, hizmet standartlarının hazırlanması için 6 aylık bir süre tanınmıştı. Birçok kuruluş, bu çerçevede sundukları hizmetlerle ilgili hazırladıkları hizmet standartlarını ardarda yayımlamaya başladı. Söz konusu standartlarda, tek tek hizmetler sayıldı. Bunlar için istenen belgeler sıralandı ve her hizmetin azami tamamlanma sürelerine yer verildi.

Kamunun hizmet envanteri

Konuyla ilgili bilgi veren bir yetkili, kamu hizmetlerine ilk defa standart getirildiğini belirterek, “Her kamu kuruluşu, verdiği hizmet için vatandaşa bir nevi taahhütname veriyor. (Şu işlemde şu belgeleri istiyorum ve hizmeti şu kadar sürede tamamlayacağım) diyor. Hizmet standartları sonucu, aynı işlem Türkiye'nin her yerinde aynı belgeler ile ve aynı süre içinde yapılacak. Bu şekilde kamunun hizmet envanteri de ortaya çıkacak” açıklamasında bulundu.

Aynı yetkili, hizmet standardı öncesi kamu kuruluşlarının alan çalışması yaparak, her işlem için gerekli azami süreyi tek tek belirlediğini de bildirdi. Çeşitli kamu kuruluşlarının şu ana kadar yayımladıkları hizmet standartlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretimde kayıt ve kabul işlemlerini 1 günde, nakil ve geçişleri ise 4 saatte bitirecek. Özel okul yatırımcılarına verilen teşviklerle ilgili başvuru taleplerine de 5 gün içinde cevap verilecek.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, nüfus ve vatandaşlık işlerinde kayıt düzeltme işlerini 15 ile 30 gün içinde tamamlamayı taahhüt ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt içindeki vatandaşlara giriş-çıkış kaydı verme işleminin 1 saat içinde, ölüm veya yaralanma içeren trafik kazalarına karışma durumuna dair belgenin verilmesi işleminin de 2 iş gününde gerçekleştirileceğini beyan etti.

Hizmet taahhütnamelerine göre, tapuda satış ve ipotek başvuruları 15 dakika, işlemler ise 2 saatte sonuçlandırılacak. Kat irtifakı tesislerinde başvuru süresi en fazla 15 dakika, işlemler ise 8 saat sürecek. Sosyal Güvenlik Kurumu da, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığını yazışmaların tamamlanmasından sonra 30 gün içinde bağlayacak, banka değişiklikleri de 1 hafta içinde gerçekleştirilecek. Sigortalı işe giriş bildirgesi işlemleri de 15 gün içinde bitirilecek.

Maliye Bakanlığı, Hazine arazilerinde satış işlemlerini 15 günde tamamlamayı taahhüt ederken, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergide tecil ve taksitlendirmeyi 30 günde yapacak.

DenizHaber.Com
Bu Haber 412 kez okundu.
Etiketler: kamu, işlem, belge, tapu, fatura, vergi, türkiye,
Haberi Paylaş : Google Google, Yahoo Yahoo, Facebook Facebook, Digg Digg, Del.icio.us Del.icio.us, Reddit Reddit
YORUMLAR     Henüz yorum girilmemiş. İlk yorumu siz yapın: Yorum Ekle
ÜLKE GÜNDEMİ Kategorisinden Diğer Başlıklar:
09-03-2010 -Memur Referandumda "Grev Hakkına" Bakacak
09-03-2010 -Çalınan Cesedi 3 Ay Sonra Bulundu
09-03-2010 -Hollanda'da Yaşlılara Ötenazi Tartışması
08-03-2010 -Elazığ'da Derem: 17 Ölü
07-03-2010 -‘Çip’li Pasaport Haziranda Geliyor
07-03-2010 -SBS'ye Başvurular Pazartesi Başlıyor
07-03-2010 -Türk Kadını "Şıklıkta" Rakipsiz
07-03-2010 -Yoksulluk Sınırı 2 bin 936 TL
07-03-2010 -Kaçakçıların Gözdesi:Çay
05-03-2010 -KEY’de 1.8 milyon Kişinin Ödeme Listesi Hazır
05-03-2010 -ABD Temsilciler Meclisi"Soykırım" Tasarısı Kabul Etti
03-03-2010 -Üniversitelerde Yatay Geçiş Müjdesi
03-03-2010 -Sanki Sandıktan Çıkınca Faşizm Değil
03-03-2010 -Şili Depremi İle Dünya'nın Hızı Arttı
03-03-2010 -Çanakkale'den "Mektup" Var
03-03-2010 -Meteoroloji'den Uyarı
03-03-2010 -YHT Yolcuları 1 Milyonu Aştı
03-03-2010 -Ben yaptım olmaz
03-03-2010 -Papandreu: "Emekli Maaşlarını Ödeyemeyebiliriz
02-03-2010 -Tekel İşçileri Çadırları Kaldırılıyor
02-03-2010 -İlaçta ‘Karekod’ Kaosu
02-03-2010 -Şubat İhracatı %20.34 Arttı
02-03-2010 -Anayasa Değişikliği İçin Düğmeye Basıldı
26-02-2010 -TOKİ'den 'Erken Ödeme' İndirimi
26-02-2010 -Özyeğin En Zengin Türk
26-02-2010 -Gül Forsun Rengini Değiştiremez
26-02-2010 -Rüşvetin Kaydı Ajandada
26-02-2010 -Danıştay'dan Bakanlığa: Dinleyemezsin!
26-02-2010 -Dış Açık Ocak'ta 2.5 kat Arttı
26-02-2010 -Tarkan'ın Evine Narkotik Baskını
ISTANBUL

ETİKET DENİZİ
Hollanda, Ötenazi, M/V SKAR, Costa Pasifica, Baltık Denizi, Mahsur, Gemi, Gemi, Satın alma, IMDG Kodu, Çalıştay, Kemer, İzmir Limanı, Çelebi Holding, Farewell, Muharrem Dadaylı, Tanker, Dadaylılar, Oruç Reis, İlmer Denizcilik, Kuşadası, Ege Ports, Gemini, kruvaziyer, Deprem, Elazığ, , Pasaport, Çip, AB, Darphane, , SBS, Polis Koleji, Yurt Dışı, Milli Eğitim, Parasız Yatılı, e-okul, , Modacı, Kreatör, Türk Kadını, , Yoksulluk, Kriz, Türkiye İstatistik Kurumu, , Çay, Kaçakçılık, , , UBT OCEAN, Tanker, Somali, Korsan, Bulk, Dökmeci,

DenizTV: Turan Emeksiz Vapuru Otel Oldu

DenizTV: İşte Gemideki Dehşet Anları!

Deniz TV: Tsunami Geliyorum demez

DenizTV: Deprem Sonrası Şili Limanı Darmadağın

DenizTV: Tsunami Dalgaları Hawaii'ye Ulaştı

Deniz TV: Riskli Denize İndirmeler

Deniz TV: Rıhtıma Bindiren Costa Europa'dan Görüntü

DenizTV: İzleyen Fırtınadaki Denizcileri Hatırlasın

DenizTV: Tanker Tersane Rıhtımını Böyle Dağıttı

DenizTV: Sürat Teknesi Böyle Paramparça oldu



KONUK YAZAR

Kaptan Özkan İSTANBULLU & Halil İbrahim KESKİN

LRIT Uygulama Süreci Nasıl Gelişti?

IMSO'da görevli Türk uzmanlar Kaptan Özkan İstanbullu ve Kaptan Halil İbrahim Keskin, LRIT'in gelişim sürecini sizler için yazıya döktüler.

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.