DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi
| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin | ÜYE GİRİŞ | Reklamveren Girişi | Sitede 212 kişi var..| 08/02/2012 21:17:10


Alo Kiyi Emniyet
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR
DENİZHABER ANKET
ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BUAY BUYIL


KERKÜK’ÜN EFSANE PETROLÜNE TEK TEKLİF TPAO’DAN

Kerkük,Petrol,TPAO,Irak,

Irak 8 büyük petrol ve doğalgaz sahasının geliştirilmesi ve işletilmesi için yabancı şirketlerin katıldığı tarihi ihaleleri yapıyor.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 01 Temmuz 2009 Çarsamba 02:48

Kerkük,Petrol,TPAO,Irak,

Kerkük’ün Efsane Petrolüne Tek Teklif TPAO’dan

7 trilyon dolarlık petrolü işletmeye açan Irak’ın, Kerkük’ün rezervi için açtığı ihaleye tek teklif TPAO’nun bulunduğu konsorsiyumdan geldi,

Irak 8 büyük petrol ve doğalgaz sahasının geliştirilmesi ve işletilmesi için yabancı şirketlerin katıldığı tarihi ihaleleri yapıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yabancı ortaklarıyla birlikte, Kerkük ve Zubair petrol sahaları için teklif verdi.

Dünyanın en büyük rezervlerinden birine sahip olan ülkeye girmek isteyen uluslararası petrol şirketleri, 2003 yılından bu yana yapılan ve altı petrol ve iki doğalgaz alanı için gün boyunca ayrı ayrı yapılan ihalelerde yarışıyorlar.

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük petrol sahalarının işletilmesi için tek teklifin TPAO, Royal Dutch Shell ve Çinli Sinopec’ten oluşan konsorsiyumdan geldiğini açıkladı. TPAO, 4 milyar varil rezervi bulunan Zubair petrol sahasına da Hintli ONGC ve Rus Gazprom ile oluşturduğu konsorsiyumla teklif verdi.

Zubair için TPAO ve ortaklarının dışında üç ayrı teklif daha geldiği açıklandı.

ZUBAIR’DE TPAO’DAN IRAK’A RET

Irak Petrol Bakanlığı, Rumaila dışındaki tüm sahalar için katılımcılardan yeni teklifler istedi. Bu arada TPAO, teklif verdiği Zubair sahasında diğer konsorsiyumlarla birlikte Irak’ın sunduğu sözleşme hükümlerini kabul etmedi.

Şu ana kadar sonuçlandığı açıklanan tek ihale 17 milyar varillik rezervle ülkenin en büyük petrol üretim sahası olan Rumaila sahası ihalesi oldu. BP önderliğindeki grup, koşulları kabul ederek anlaşma imzalamaya hak kazandı.

Rumaila için fiyat artırımını Exxon Mobil önderliğindeki grubun kazanmasına rağmen, konsorsiyum sözleşme için Irak’ın şart koştuğu varil başı fiyatı kabul etmeyince, BP koşulları kabul ederek ihaleyi kazandı.

Irak Petrol Bakanlığı yaklaşık 2.1 trilyon metreküp rezervi bulunan Akkaş doğalgaz sahasına tek teklifin TPAO’nun da dahil olduğu bir konsorsiyumdan geldiğini açıkladı. Edison International liderliğindeki konsorsiyumda TPAO dışında, Malezya’dan Petronas, China International Petroleum Corp. ve Korea Gas yer alıyor.

Star Haber

Bu Haber 1187 kez okundu.
Etiketler: Kerkük, Petrol, TPAO, Irak, ,

Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook'ta Paylaş


YORUMLAR     Henüz yorum girilmemiş. İlk yorumu siz yapın: Yorum Ekle
Yorum Ekle

ÜLKE GÜNDEMİ Kategorisinden Diğer Başlıklar:


PORT EXPANSION SUMMIT

BOĞAZ TRAFİĞİ
İSTANBUL ÇANAKKALE
ISTANBUL Deniz Eleman

ETİKET DENİZİ
Yaşar Duran Aytaş, Feribot, Liman, Bodrum, Mengiyay, Yangın, Orkan Denizcilik, Sahte İçki, Domnica Cemortan, Francesco Schettino, Costa Concordia, Schettino, ceza, costa concordia, Struma, Mavi Alay, Gençliğe Hitabe, Yıldırım, Dünya Denizcilik Zirvesi, Financial Times, Girne, Yat, Liman,

Yunan Feribotu Bodrum'a böyle sığındı

Tersanedeki Yangın Amatör Kamerada

"Aztec Maiden" yüzdürüldü...

Domnica Cemortan, "Kaptan ilk terketmedi"

Demir Yerinde Tehlike Böyle Önlendi

Costa Concordia'dan Helikopter Görüntüleri

Türk Yolcu kaza anını anlattı

TK Bremen Gemisi Sökülmeye Başlandı

Lodos Bodrum ve Marmaris'i Dağıttı

Feribot Aliağa'da Böyle Karaya Çıktı


KONUK YAZAR

Kpt. Baran Altuncu

Yabancı Bayrakta Çalışanlar için SGK

Günümüz koşullarında yabancı bayrakta çalışacaklar için sigorta ile ilgili faydalı bilgiler...

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com