DENiZHABER Türk Denizciliğinin Haber Sitesi
| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin | ÜYE GİRİŞ | Reklamveren Girişi | Sitede 239 kişi var..| 08/02/2012 20:52:33


Alo Kiyi Emniyet
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR
DENİZHABER ANKET
ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BUAY BUYIL


ALEXANDER RYBAK "FAİRYTALE" İLE BİRİNCİ

Alexander Rybak,Fairytale

Rusya'da yapılan 54. Eurovision şarkı yarışmasını Norveç'in Beyaz Rus asıllı şarkıcısı kazandı. Alexander Rybak "Fairytale" isimli şarkıyla birinci oldu.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 17 Mayıs 2009 Pazar 15:04

Alexander Rybak,Fairytale

Eurovision'u Norveç'in Rus asıllı şarkıcısı kazandı

Rusya'daki Eurovizyon'u Norveç'in Rus asıllı şarkıcısı kazandıRusya'da yapılan 54. Eurovision şarkı yarışmasını Norveç'in Beyaz Rus asıllı şarkıcısı kazandı. Alexander Rybak "Fairytale" isimli şarkıyla birinci oldu. Hadise'nin "Düm Tek Tek" isimli şarkıyla temsil ettiği Türkiye dördüncü oldu. İzlanda ikinciliği, Azerbaycan üçüncülüğü aldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Eurovizyon şarkı yarışmasında Norveç tüm zamanların en yüksek puanını alarak bir Eurovision (Eurovizyon) rekoru kırdı ve 387 puanla birinci oldu. 16 ülke Norveç'e tam puan verdi. Türkiye ise, Azerbaycan, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Makedonya'dan tam puan olan 12'şer puan aldı. Almanya, Arnavutluk, Belçika ve Bulgaristan gibi ülkeler Hadise ve parçasına 10 puan verdi. Türkiye'ye Hollanda 8, Bosna-Hersek 7, Romanya ve Danimarka 6, Ermenistan 4, Yunanistan 3 puan verdi. Rusya'dan Türkiye'ye hiç puan gelmedi.

Türkiye ise Ermenistan'a 6, Bosna-Hersek'e 8, Arnavutluk'a 10 ve Azerbaycan'a 12 puan verdi. Eski doğu bloku ülkelerinin birbirlerine oy vermesi devam ederken, İskandinav ülkelerinin yoğun biçimde birbirlerini destekleyici oy kullanmaları da dikkat çekti. Aynı şekilde Balkan ülkeleri de birbirlerine oy verdi.

Eurovision organizatörlerinin politik oy vermenin önüne geçmek için bu yıl devreye soktukları her ülkenin oylarının yüzde 50'sinin halk, yüzde 50'sinin ise müzisyenler ve müzik otoritelerinden kurulu beşer kişilik birer juri tarafından verilmesi uygulaması bazı değişik sonuçlar vermekle birlikte politik ve blok oylamanın önüne geçemedi.

Bunun yanısıra, geçen yıllara göre daha iyi sonuçlar alan batılı ülkeler, yeni uygulamanın daha iyi sonuçlar verdiğini ve iyi müzik yapanların üst sıraları aldıklarını iddia ettiler. Hadise ise 54. Eurovision 2009 şarkı yarışması finalinde elinden geleni yaptı. Sahnede iyi bir performans ortaya koydu. Ancak, grubuna garip kıyafetli gereksiz bir akrobatik erkek dansçı katması, belki de gösterisinin kalitesini düşürdü. Ayrıca, Rus televizyon yönetmeninin, Hadise'nin şarkısı sırasında sürekli uzaktan çekimleri dikkat çekti.

Ancak, Moskova'da bu yılki Eurovision yarışması, gelecek yıl Norveç'te yapılacak 55. Eurovision (Eurovizyon) şarkı yarışması için derslerle dolu bir yön arzetti.

Londravizyon

Bu Haber 7560 kez okundu.
Etiketler: Alexander Rybak, Fairytale,

Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook'ta Paylaş


YORUMLAR     (Toplam 5 yorum var.)

abukmusunuz nesiniz

abicim bütün iskandinav ülkeleri buna oy verirse e tabii 1.olur..

sena serteser 11-10-2009 09:49:58

ALEXANDER ÇOK YAKIŞIKLI VE ŞEKER!

BENCE HEM SESİNDEN HEM ŞARKIDAN HEM DE ŞEKR LİĞİNDEN KAZANDI.AYRICA HADİSE 4.LÜĞÜ HAKETMEDİ DEĞİL YANİ

sena serteser 19-05-2009 17:43:05

çok şekersin

alexander, çok tatlı bir çocuk olduğu için "kazandı" diyenler olabilir ama o nedenle değil bnce çünkü FAİRYTLE çok güzel

ebru ........ 18-05-2009 20:52:55

olsun yalın'ın şarkısına benzesin. şeker çocuk . bence kazanmasına sempatiside etken oldu.yalın gibi itici değil.

aşe 18-05-2009 14:58:59

yalının bit pazarı adlı şakısıyla bu şarkının ezgisinin bir kısmı aynı inanmayanlar yüklesin ve dinlesinler...

tiğit özcan 17-05-2009 20:05:12

Yorum Ekle

ÜLKE GÜNDEMİ Kategorisinden Diğer Başlıklar:


PORT EXPANSION SUMMIT

BOĞAZ TRAFİĞİ
İSTANBUL ÇANAKKALE
ISTANBUL Deniz Eleman

ETİKET DENİZİ
Yaşar Duran Aytaş, Feribot, Liman, Bodrum, Mengiyay, Yangın, Orkan Denizcilik, Sahte İçki, Domnica Cemortan, Francesco Schettino, Costa Concordia, Schettino, ceza, costa concordia, Struma, Mavi Alay, Gençliğe Hitabe, Yıldırım, Dünya Denizcilik Zirvesi, Financial Times, Girne, Yat, Liman,

Yunan Feribotu Bodrum'a böyle sığındı

Tersanedeki Yangın Amatör Kamerada

"Aztec Maiden" yüzdürüldü...

Domnica Cemortan, "Kaptan ilk terketmedi"

Demir Yerinde Tehlike Böyle Önlendi

Costa Concordia'dan Helikopter Görüntüleri

Türk Yolcu kaza anını anlattı

TK Bremen Gemisi Sökülmeye Başlandı

Lodos Bodrum ve Marmaris'i Dağıttı

Feribot Aliağa'da Böyle Karaya Çıktı


KONUK YAZAR

Kpt. Baran Altuncu

Yabancı Bayrakta Çalışanlar için SGK

Günümüz koşullarında yabancı bayrakta çalışacaklar için sigorta ile ilgili faydalı bilgiler...

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com