Prestige Kaptanı Davayı Kaybetti

Kaptan Mangouras

Prestige gemisi kaptanı Apostolos Mangouras'ın İspanya'ya karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde açmış olduğu dava reddedildi. Endüstri şaşkın.

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 11 Ocak 2009 Pazar 01:47

Prestige Kaptanı Mangouras Davayı Kaybetti

Denizcilik endüstrisi, Prestige gemisi kaptanı Apostolos Mangouras'ın İspanya'ya karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde açmış olduğu davanın reddedilmesinin “şaşkınlığını ve hayal kırıklığını” yaşıyor.

Strasbourg Mahkemesi, oy birliği ile almış olduğu kararda, Kaptan Mangouras'ın çarptırıldığı 3 milyon Euro'luk para cezasının 2002 yılında meydana gelmiş olan deniz kirliliğinin ciddiliğine göre  fazla olmadığına hükmetti. Yunanlı kaptanın İspanyol hapishanesinde geçirmiş olduğu 83 günlük sürenin de benzer davalara oranla kısa olduğu 7 kişilik hakimler kurulunun kararında belirtildi.

Prestige gemisinin sigortacısı olan Londra Gemi Sahipleri Karşılılı Sigorta Birliği'nin  temsilcileri, bu karara karşı dava açmaya hazırlanıyorlar.

Uluslar arası Ulaştırma Federasyonu Gemiadamları Bölümü Sekreteri John Whitlow, Lloyds List gazetesine yaptığı değerlendirmede “Bu bulgu açıklanamaz niteikte” dedi. “Kaptan Mangouras'ın tutuklanması hata yapmış bir Hükümetin düşünmeden gösterdiği tepkiydi. Ama tutukluluk halinin devam ettirilmesi, ulusal bir facianın suçlusu konusunda hedef şaşırtmak için yapılmış politik manevraydı. Bu bir şeyi hatırlatıyor mu? Aynı türden oyunlar Hebei Two olayında da oynandı, ve umuyoruz ki Kore'deki bu en son skandal ile mücadele etmekle biz ve endüstrinin geri kalanının Kaptan Laptalo davasında en sonunda elde ettiğimiz gibi adaletsizlikleri sona erdirebiliriz”.

Kaptan mangouras, verilen para cezasının yapılan suçlamalar ile orantısız olduğunu savunmuştu. Kendisine yapılan suçlama kaza esnasında yaptığı yönetimin bazı “düzensizlikler”  içerdiğiydi. Bunun sonucunda 70 bin ton fuel-oil Atlantik sularına karışmıştı. Petrol kirliliğinin bir kaza neticesinde meydana geldiğini kabul etmekle birlikte, davayı yürüten İspanyol hakim, Mangouras'ın “Gemiyi yedeğe almak istediklerinde Liman İdareleriyle yeterli işbirliği yapmadığını” ileri sürmüştü.
Mahkeme, kararında “Kirlilikle ilgili Avrupa'da ve Uluslar arası alanda büyüyen ve meşru ilgiyi göz ardı edemeyeceğini” belirtiyor. Hakimlerin kararına göre çevreye karşı işlenen suçların sorumlularının belirlenmesi konusunda “kesin bir kararlılık” var ve bu kararlılık suçluların yargılanması ve cezalandırılmasını da içeriyor.

Mahkeme, para cezasının her halükarda Londra Gemi Sahipleri Karşılılı Sigorta Birliği  yani Prestige tankerinin sigortacıları tarafından ödendiğini kaydederek şunu ekliyor “doğal afetin ciddiyeti karşısında İspanyol mahkemesinin bunun sorumlusunu bulmak konusunda sıkı davranması doğaldır ve bunun karşılığında yüksek bir para cezasına çarptırmış olması da anlaşılabilir bir durumdur”

Ödemenin yapılmasından sonra Mangouras Yunanistan'a dönmüş ve her iki haftada bir polise rapor vermesi istenmişti. Kendisine karşı açılmış olan  ceza davası hala devam ediyor.

Kaynak: Lloyds List

Çeviri: Eylül Çetinkaya
Denizhaber&Kaptanhaber Dış Haberler Editörü
Bu Haber 3079 kez okundu.
Etiketler: DenizHaber, Denizcilik, Deniz Haber, Turk Denizciligi, Bosporus, Turk Bogazlari, Istanbul Bogazi, Canakkale Bogazi, DTO, Turkish Maritime, Pilotage, Marine Environment, Deniz Kirliligi, Balikcilik,
Haberi Paylaş : Google Google, Yahoo Yahoo, Facebook Facebook, Digg Digg, Del.icio.us Del.icio.us, Reddit Reddit
YORUMLAR     (Toplam 2 yorum var.)

hasan bey

hasan bey doğru bir yaklaşım sergilemişler. egemen olanların tiranı şeklinde oluşan hukukun üstünlüğünden ne derece bahsedebilirsiniz.

çetin 06-05-2010 23:50:53

HEDEF ŞAŞIRTMACA

Çok büyük bi doğal afet olmuştur bunun sebebi ise hurda bir gemiyi
hurdaya gönderir iken navlun kazansın diye içine fueloil yükleyen
geminin armatörü, gemiye yük veren petrol şirketi ( ucuz navlun bulduğu için ) ve gemiye
sertifika veren klas kuruluşudur, bence kaptan son kabahatli olandır, maaşla çalışan insanların bu gemiye bu yük uygun değil deme hakları yoktur, bildiğim kadari ile petrol şirketi bu olaydan
sonra faaliyetlerine son vermiştir ( petrol şirketi demek yanlış olabilir İsviçrede bir trader demek daha doğru ) ve bu olaydan sonra Avrupa ve dünyada artık 0,89 özgür ağırlık dışında olan yükler çift çidarlı tankerler ile taşınmaya başlanmıştır ve tek cidarlı ham petrol ve fueloil tankerlerinin sonu gelmiştir.

Ancak en büyük sorumlu olan Klas kuruluşuna ise büyük bir ceza gelmemiştir, belki de hiç ceza gelmemiştir, kaptan günah keçisi olmuş ve halen komedi devam etmektedir, işte bu paranı gücüdür.

Saygılar
Hasan Öztürk

HASAN ÖZTÜRK 11-01-2009 10:51:04

Yorum Ekle
IMO&AB Kategorisinden Diğer Başlıklar:
14-07-2010 -AB’den entegre denizcilik kitapçığı
28-06-2010 -Türkiye, STCW-2010'a İmza Koydu
18-06-2010 -IMO'dan İsrail'e "Teessüf" Kararı
14-06-2010 -Mavi Marmara Baskını IMO'ya Taşındı
13-05-2010 -UDÖ DEK 87. Dönem Toplantıları Başladı
16-03-2010 -AB’den denizci eğitimine 2 milyon Euro
04-03-2010 -AB, konteyner karteline soruşturma başlattı
03-03-2010 -AB'nin de Gözü Karadeniz'de....
25-02-2010 -IMO, Gemilerin Gürültü Sınırlarını Belirliyor
22-02-2010 -Türkiye, IMO Denetimine Hazırlanıyor
01-02-2010 -Tankerlerde Çift Cidar Dönemi Başladı
29-01-2010 -IMO SLF 52. Dönem Toplantıları Yapıldı
09-01-2010 -Emisyon Planları IMO önderliğinde yapılacak
08-01-2010 -AB, Galileo uydu seyir sistemini kuruyor
04-01-2010 -STCW Sözleşmesinde Değişiklik Yakında
24-12-2009 -AB Denizcilik Yasası Kitabı 3. Baskısı
02-10-2009 -AB Ulaştırma Komisyonu yüksek vergiyi tartışıyor
18-09-2009 -Rumlar liman ve havaalanı talebini yineledi
15-09-2009 -SOLAS'ta değişiklik: Çocuklara can yeleği
26-08-2009 -Euro Bölgesi Canlanıyor, Gemi Siparişleri Hariç
19-06-2009 -AB gemicilik sanayiinde yeni düzenleme
22-05-2009 -IMO Geri Dönüşüm Kurallarına Yeşil Işık
19-02-2009 -Denizyolu Taşımalarında Sınırlar Kalkıyor
11-01-2009 -Prestige Kaptanı Davayı Kaybetti
05-12-2008 -DEK 85 Toplantıları Sona Erdi
27-11-2008 -UDÖ Deniz Emniyeti Komitesi Toplandı
06-10-2008 -Ulaştırmada AB'ye uyum = 20 Milyar Euro
12-04-2008 -Barroso Boğaz Turu Yaptı...
11-04-2008 -Avrupa'lı Kılavuz Kaptanlar Toplanıyor
10-04-2008 -Erdoğan-Barroso Ortak Basın Toplantısı
ISTANBUL

ETİKET DENİZİ
gemi, gemi inşa, Çin, armatör, Norveç, Gemi, uçak, gemi inşa, İngiliz, , Çanakkale Bölge, Özkan Poyraz, Cengiz Özkan, Mehmet Taşpınar, Jet-ski, Çeşme, deniz kazası, Frigia, ODEK, Ortak Akıl Toplantısı, denizcilik sektörü, denizcilik, , Çanakkale Boğazı, Mavi Tur, Kaza, Piri Reis Üniversitesi, basın toplantısı, DTO, , Boğazlardaki riskler, Boğazlar, gemi, deniz,

DenizTV: Bakan Yıldırım DTO Meclisinde

'İTÜ; Türk Denizciliğinin Beyin Takımını Yetiştirir'

DenizTV: Boğaz'da Dehşet Anları...

Deniz TV: Jotun'dan Vefa Örneği

DenizTV: Deniz Fenerleri Sempozyumu

Deniz TV: Volzhskiy 47 Karaya Oturdu

Bu Kaptan Günde 1200$ Kazanıyor!

DenizTV: İngiliz Sunucunun Savaş Tahriki

DENİZ TV: Gemideki Dehşeti Anlattılar

Deniz TV: İsrail Haklı Çıkmaya Çalışıyor



KONUK YAZAR

Dr-Kapt. Özkan Poyraz

Gemilerde İstihdam Koşulları

Yapılan değişiklik ile yabancı gemiadamı istihdamı sadece prosedürsel olarak kolaylaştırılmıştır.

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com